Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Zmaji?! – ja, zmaji rjovejo v tej izjemni slikanici Lile Prap! Ena naših najbolj znanih ilustratork, Lila Prap, v svojem znanem in tako zelo priljubljenem slogu – z veliko iskrivosti, dobro mero humorja, predvsem pa obilo pisanih barv – v slikanici Zmaji?! piše in riše o starodavnih in skrivnostnih bitjih, razkriva zmajske mite ter opiše nekatere najbolj znane predstavnike zmajev. 

Otroci bodo navdušeni nad slikanico Lile Prap o zmajih!

Vse se (spet) prične s kokošmi, temi nadobudnimi in radovednimi živalcami, ki so tokrat na klopi za hišo našle knjigo o … zmajih! In kaj so ugotovile? Kup zanimivih reči. Da zmaji že stoletja burijo našo domišljijo, vmes pa bruhajo ogenj, stražijo princese, goltajo viteze in zganjajo cirkus. Zato pa so tako zanimivi! Prav zato jih je Lila Prap, ena naših najbolj znanih in priljubljenih ilustratork, podrobneje predstavila v slikanici Zmaji?!
 

Zmaji?! Tako zabavni, duhoviti, a tudi poučni

V Lilini knjigi zmaje predstavljajo radovedne kokoši, ki vas bodo navdušile z duhovitimi komentarji. Občudovali boste velike barvite ilustracije v prepoznavnem slogu Lile Prap, ki se raztezajo na dveh straneh, ob tem pa mimogrede prebrali nekaj vrstic z zanimivostmi, znanstvenimi spoznanji, pa miti in zgodbami o zmajih.
 

Otroci bodo izvedeli veliko novega

Ljudje že tisočletja govorijo o zmajih kot o živalih, ki naj bi v resnici obstajala, nekatera ljudstva so jih častila celo kot božanstva. Sodobni znanstveniki pa, odkar so vsa čudna živalska okostja razglasili za dinozavre ali njihove sorodnike, zmajev ne priznavajo več. A zgodbe in miti o njih živijo dalje. Zmaji pa tudi! V eni bolj pisanih in zabavnih različic jih poiščite v knjigi Zmaji?! Rjovejo v slovenskem kot tudi v nemškem jeziku – v slikanici z naslovom Drachen?!
 

Lila Prap (1955) je avtorica petnajstih slikanic, ki so izšle v skoraj štiridesetih državah na vseh celinah sveta. Po mednarodni uspešnici Zakaj? je na Japonskem nastala serija animiranih filmov, ki so si jih ogledali tudi naši otroci na RTV Slovenija. Za svoje delo je prejela številne nagrade, med drugim nagrado Prešernovega sklada (2011) in Levstikovo nagrado za življenjsko delo (2017).

 

Leto izida: 2018

Število strani: 32

ISBN/EAN: 9789610151746

Mere izdelka: 24,5 x 24,5 x 10

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Zbirka: Žlabudron

Priporočamo vam tudi

Lestvica za otroke in mladino: marec 2021
Lestvica

Najbolj prodajane knjige za otroke in mladino

Preverite, katere otroške in mladinske knjige so se najbolje prodajale marca 2021

Navidezno zreli ali postaršeni otroci 

Navidezno zreli ali »postaršeni« otroci 

Čas je za pomladansko čiščenje.

Športno čiščenje

Anja Štefan, foto: Saša Kovačič
Anja Štefan

Ob dobri pravljici nam je lahko res lepo

Preberite intervju z avtorico, ki za naše otroke in nas že leta snuje verze, pesmice, pravljice in uganke

Menu