Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Vafljevi srčki

Vafljevi srčki

Maria Parr

Lena je navihana deklica, namazana z vsemi žavbami. Vsak nov dan je zanjo ena sama pustolovščina. Njen sosed Trile jo ima za najboljšo prijateljico, kljub temu da ga kar naprej spravlja v težave. Pred njima je dolgo poletje, ki obeta obilo zabave, a prinaša tudi težke trenutke, ki pa jih glavna junakinja premaga z veliko modrostjo.

Vafljevi srčki so prvenec priljubljene in večkrat nagrajene norveške avtorice Marie Parr (1981), ki ji pravijo tudi Astrid Lindgren mlajše generacije. Slovenski otroci so njeno Tonjo iz Hudega brega že vzeli za svojo.

Za Vafljeve srčke je avtorica prejela več nagrad, med drugimi nizozemsko Zilveren Griffel in francosko Prix Sorcie`res. Knjiga je prevedena v skoraj dvajset jezikov, na Norveškem je po njej posneta televizijska serija. Slovensko izdajo v imenitnem prevodu Darka Čudna dopolnjujejo ilustracije Jureta Engelsbergerja. 
 

Valfljevi srčki tudi na TV-zaslonih!

V času zimskih počitnic si lahko od ponedeljka do petka ob 10.00 na TVS 1 ogledate nadaljevanko Vafljevi srčki, ki je posneta po knjižni predlogi. Ne spreglejte, zgodba iz Vafljevih srčkov se nadaljuje v knjigi Golmanka in morje.

Število strani: 160

ISBN/EAN: 9789610140542

Mere izdelka: 14,8 x 20,7 x 1,9 cm

Vezava: Trda

Založba: Mladinska knjiga Založba

Prevajalec: Darko Čuden

Ilustrator: Jure Engelsberger

Zbirka: Sinji Galeb

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Mira Voglar
Mira Voglar

Malčki naj pojejo izmišljarije

Skladateljica, glasbena pedagoginja in pravljičarka velja za utemeljiteljico sodobne predšolske glasbene vzgoje pri nas.

Starši, odložite telefone

Starši, odložite telefone

Svetovalnica za starše

Svetovalnica za starše

Maria Parr

Glas otroškega sveta

Njene knjige primerjajo z deli Astrid Lindgren, v njih pa nastopajo samosvoje in malo nagajive deklice, ki se spretno znajdejo sredi napetih dogodivščin.

Menu