Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Kostanjček zaspanček

Kostanjček zaspanček

Mira Voglar

Glasbena slikanica s CD-jem. 85 pesmic Mire Voglar z izvirnimi ilustracijami Svetlana Junakovića in z notnim zapisom Tadeja Lenarčiča. 

Glasbena slikanica Kostanjšek zaspanček je idealna za otroško dušo, ki se radosti, razmišlja, raja, se igra, je otožna, občutljiva za drobne stvari v naravi, družini, okolju in se v tem generacijsko spreminja. 

Avtorica ga. Mira Voglar pozna zakonitosti razvoja otroškega glasu, otrokovo glasbeno-ustvarjalno radovednost, spontano ustvarjalnost, kratko, vendar zelo usmerjeno poslušalsko zbranost in pozornost. Spoštuje in upošteva otrokov glasovni obseg in potrebo, da poje v sebi primerni intonaciji. 

85 pesmic Mire Voglar z izvirnimi ilustracijami Svetlana Junakovića in z notnim zapisom Tadeja Lenarčiča. Glasbeni slikanico je priložena zgoščenka s 25 pesmicami v izvedbi pevske skupine Čičibus, pod vodstvom Metke Pušenjak. Pesmice bere Milena Zupančič.  

Odlično darilo za predšolskega otroka kot tudi za starše, stare starše, vzgojitelje …  

V Dobrih zgodbah preberite intervju z avtorico

 

Avtorica Mira Voglar o knjigi Kostanjček zaspanček

»Moja družina so moje knjige in pravljice, saj ves čas delam. Jaz živim s pravljicami.« – Mira Voglar v intervjuju za Nedelo

»Tokrat se je prvič zgodilo, da so v moji knjigi pesmi brez repkov. Tako v njej ni uvajalnih vsebin, ni ugank ali pravljic, ampak samo pesmi. In to v dveh zapisih: posebej besedilo in notni zapis, ki ima tudi besedilo. Zakaj tako? Ker je lahko uporaba dvojna. Saj niso vsi starši glasbeno podkovani. Prav tako ni nujno, da so moje pesmi tudi pete, lahko se tudi recitirajo. S tem je dobila ta knjiga večjo veljavo.» – Mira Voglar v intervjuju za Nedelo

Leto izida: 2020

Število strani: 96

ISBN/EAN: 9790709008407

Mere izdelka: 21 x 26,5 x 1,3 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Urednik: Metka Pušenjak

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Mira Voglar
Mira Voglar

Malčki naj pojejo izmišljarije

Skladateljica, glasbena pedagoginja in pravljičarka velja za utemeljiteljico sodobne predšolske glasbene vzgoje pri nas.

Starši, odložite telefone

Starši, odložite telefone

Svetovalnica za starše

Svetovalnica za starše

Maria Parr

Glas otroškega sveta

Njene knjige primerjajo z deli Astrid Lindgren, v njih pa nastopajo samosvoje in malo nagajive deklice, ki se spretno znajdejo sredi napetih dogodivščin.

Menu