Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Dvanajst mescev

Dvanajst mescev

Andrej Rozman Roza

Avtorska slikanica izjemne slikarke Marije Lucije Stupica 12 mesecev je prvič izšla leta 1983. Pesnik Andrej Rozman Roza je ob zrenju v te čudovite slike napisal dvanajst duhovitih pesmi.

Ob lanski 70. obletnici rojstva slikarke in ilustratorke Marije Lucije Stupica smo spodbudili pesnika Andreja Rozmana Rozo, da je ob njenih slikah Dvanajst mesecev, ki so leta 1983 izšle kot koledar v slikanici, napisal pesmi.

Marija Lucija Stupica je ena naših najbolj priznanih in nagrajevanih ilustratork. Tudi za to slikanico je leta 1983 prejela Levstikovo nagrado in nagrado na mednarodnem knjižnem sejmu v Beogradu. Njene podobe so izjemno močne, duhovite in pravljične, lirične … Ob njenem jubileju so izšle Zlate Andersenove pravljice, zdaj pa bomo lahko zrli v to slikanico in neizmerno uživali v poeziji.
 

Leto izida: 2021

Število strani: 32

ISBN/EAN: 9789610160502

Mere izdelka: 21 x 26,5 x 9 cm

Vezava: Trda

Datum izida:

Založba: Mladinska knjiga Založba

Ilustrator: Marija Lucija Stupica

Zbirka: Velika slikanica

Knjige istega avtorja

Priporočamo vam tudi

Mira Voglar
Mira Voglar

Malčki naj pojejo izmišljarije

Skladateljica, glasbena pedagoginja in pravljičarka velja za utemeljiteljico sodobne predšolske glasbene vzgoje pri nas.

Starši, odložite telefone

Starši, odložite telefone

Svetovalnica za starše

Svetovalnica za starše

Maria Parr

Glas otroškega sveta

Njene knjige primerjajo z deli Astrid Lindgren, v njih pa nastopajo samosvoje in malo nagajive deklice, ki se spretno znajdejo sredi napetih dogodivščin.

Menu