Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Alexander Calder, Potovanja, 1974

Kip ali slika?

Kakšna je razlika med kipom in sliko?

Na slikarskih delavnicah v Pionirskem domu smo ugotovili, da kip stoji pokonci, risba oziroma slika pa ne. Okoli kipa se lahko sprehodimo, ga pogledamo z različnih strani, okoli slike in risbe pa ne. Najdete tudi vi še kakšno razliko?

Umetnik je ustvaril skulpturo (kip) iz treh jeklenih ploskev, ki stojijo pokonci. Ampak kako? Pravzaprav je precej preprosto. Otroci v Pionirskem domu so sestavljali skulpture iz papirja in kartona. Strukturo so postavili iz dveh nosilnih ploskev, dodali pa so jima še druge ploskve. Poskusite tudi vi.

Najprej iz kartona in tršega papirja različnih barv izrežeš različne oblike

Najprej iz kartona in tršega papirja različnih barv izrežeš različne oblike, ki jih lahko tudi porišeš ali pobarvaš. Nato jih s škarjami zarežeš. Zareze naj bodo različno dolge.

Ploskvi združiš tako, da vstaviš eno zarezo v drugo.

Ploskvi združiš tako, da vstaviš eno zarezo v drugo.

Poglej, papir stoji pokonci!

Poglej, papir stoji pokonci!

Kip ali slika?

O, je to človek s štirimi obrazi?

Kip ali slika

Članek je bil objavljen v Cicibanu, največkrat nagrajeni otroški reviji

Ciciban je legendarna, najbolj prepoznavna in največkrat nagrajena slovenska otroška mesečna revija. Polna domišljije in učenja, ustvarjanja in branja navdušuje šolarje od 1. do 3. razreda. 

Več o reviji Ciciban >

Ciciban, februar 2021
Revija Ciciban

Naročniki na dom prejmete 15 % popusta in brezplačno kodo za celoleten dostop do izbranih nalog na interaktivnem portalu Učimse.com.

Menu