Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Biatlon

Biatlon

Biatlon je zimski šport, sestavljen iz smučarskega teka in streljanja s puško.

Športniki/športnice tečejo na tekaških smučeh, odrivajo se s tekaškimi palicami, s seboj na ramah nosijo puško, s katero na strelišču poskušajo zadeti tarče.

Poleti biatlon poteka na rolkah. Najdaljša razdalja, ki jo biatlonci in biatlonke tečejo na tekmovanju, je 20 km.

Tekmovalci lahko streljajo na eni tekmi tudi štirikrat. Na vsakem streljanju morajo zadeti 5 tarč. Biatlonske tarče so okrogle in oddaljene 50 m od mesta streljanja.

Kadar biatlonci/biatlonke streljajo leže, je tarča velika le 4,5 cm, pri streljanju stoje pa 11,5 cm.

Kadar biatlonci/biatlonke streljajo leže, je tarča velika le 4,5 cm, pri streljanju stoje pa 11,5 cm. Za vsako zgrešeno tarčo mora biatlonec/ biatlonka preteči krajši kazenski krog.

Postavimo si svoj biatlon na dvorišču ali pa kar v stanovanju.

Postavimo si svoj biatlon kar v stanovanju.

Določimo si start, krog, po katerem bomo tekli biatlon, strelišče in manjši kazenski krog. Na dvorišču je lahko na primer start pri vhodu v blok, tekaški krog biatlona pa je okrog bloka.

V stanovanju je lahko start na primer pri mizi, za tekaški krog si po dnevni sobi postavimo ovire, vključimo kavč, stole, igrače, nadaljujemo do spalnice in kopalnice, nato pa nazaj v dnevno sobo na strelišče.

Za strelišče lahko na tla pogrnemo odejo ali brisačo, postavimo si tarče in pripravimo žogice.

Za vsak zgrešen met tečemo en kazenski krog.

Za strelišče lahko na tla pogrnemo odejo ali brisačo, postavimo si tarče in pripravimo žogice za metanje. Za vsak zgrešen met tečemo en kazenski krog. Na dvorišču je lahko kazenski krog okrog dveh dreves, v stanovanju pa na primer okrog jedilne mize. 
 

Članek je bil objavljen v Cicibanu, največkrat nagrajeni otroški reviji

Ciciban je legendarna, najbolj prepoznavna in največkrat nagrajena slovenska otroška mesečna revija. Polna domišljije in učenja, ustvarjanja in branja navdušuje šolarje od 1. do 3. razreda. 

Več o reviji Ciciban >

Ciciban, januar 2021
Revija Ciciban

Naročniki na dom prejmete 15 % popusta in brezplačno kodo za celoleten dostop do izbranih nalog na interaktivnem portalu Učimse.com.

Menu