Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Pozitivna knjižna polička Damjane Bakarič, 5. del

Pozitivna knjižna polička Damjane Bakarič, 5. del

Aaa, dragi moji oboževalci knjig. Ki vas knjige osvobajajo, sprostijo, umirijo. Ki vas navdihnejo.

Kot sem zapisala na Fb-strani Berem: »Knjige in branje v meni zmeraj obudita občutek svobode, široke palete možnosti, kjer je mogoče čisto vse. Ob njih uživam v trenutku, živim brez stresa. Ljubim ta občutek znotraj sebe.« Nekaj knjig, idej, za poletno branje. Ste pripravljeni?

Sem absolutna oboževalka Carlosa Ruiza Zafona, zato srčno in strastno priporočam njegovo zadnjo knjigo Labirint duhov. Da, drži, res ima več kot 800 strani, vendar se vse do zadnje izplačajo. Ne bom vam razkrila, za kaj gre, a avtor tokrat poleg znanih junakov iz svojih prejšnjih del doda nekaj novih. Brez skrbi, odlično se ujamejo.

Labirint duhov
Carlos Zafon Ruiz

Tale moj najljubši, Fermin, ki je genij, je nepogrešljiv. Nova junakinja Alicia pa je dovolj intrigantna in skrivnostna, da jo bralec obožuje, z njo sočustvuje, ne glede na to, česa se loti. Zafon zna; v pripoved doda ravno prave začimbe, predvsem pa je mojster razmerja med njimi. Vrhunsko!

Farma je lahko odskočna deska v boljši svet. Nekateri so nad drugimi, tako je bilo in vedno bo. Floskule o enakopravnosti, možnosti, ki so za vse enake, bodo zmeraj le to, kar so – floskule. Svet brez razlik med ljudmi ne obstaja. Ta prepad, ki obstaja med ljudmi različnih slojev, je zmeraj bil in zmeraj bo.

Farma
Joanne Ramos

Kaj imajo skupnega ultrabogataši in Jane, mlada filipinska mamica brez moža in brez službe? Nadomestna mati dobi dobro plačilo, ultrabogataši pa otroka. Farma Joanne Ramos je zanimivo branje.

Če vprašate mene, je Pečat stvarjenja najboljša knjiga Elizabeth Gilbert doslej. Vse so sicer vredne branja, ker ti dajo veliko, a tale je res posebna.

Pečat stvarjenja
Elizabeth Gilbert

Glavna protagonistka je znanstvenica Alma, ki v času, ko so bile ženske v znanosti le zasmehovane, ne glede na to, kako dobre so bile, preučuje mahove s tako ljubeznijo in strastjo, da se bralec še sam navduši nad mahovi. Poleg tega je izvrstna znanstvenica in raziskovalka. Alma je ženska, ki je blazno sposobna, vendar neprivlačna. Na eni strani 'poslovno' uspešna ženska, po drugi pa precej nesrečna in neuresničena. Njena sestra Prudence je pravo nasprotje. Spremljamo Almine misli, njeno delo v tem času; gre za Darwinove čase. In izvemo, kako hudo se je v svoji glavi motila o življenju zunaj svojega področja znanosti. Vrhunsko branje!

Če vas nista prepričali moji knjigi Na tesnobi in Na boljše, vas mora prepričati Mike Lewis – da zamenjate dolgočasno službo, naporno službo, ki vas ubija le zato, ker je ne opravljate z veseljem in s srcem. Nikoli ni prepozno.

Odločilni trenutek!
Michael C. Lewis

V knjigi Odločilni trenutek je zapisanih veliko zgodb ljudi, ki so spremenili svoje življenje na boljše tako, da so se odpovedali vsemu, kar so počeli, in začeli delati nekaj, kar jih dejansko veseli. Kar so si želeli kot otroci, pa si niso upali poskusiti, ker so menili, da ne bodo zmogli. Kako pustiti kariero borznega posrednika in postati učitelj tenisa? Kako prenehati vodenje banke in postati učiteljica joge? Kako najti pogum? Kako storiti ta odločilni korak? Priporočam – za pogum, morda boste po tej knjigi korenito spremenili svoje življenje.

Menu