Vabljeni v trgovine Mladinske knjige. Blizu smo >

Manfred Spitzer

Manfred Spitzer 

Dr. Manfred Spitzer (1958) je eden najpomembnejših nemških raziskovalcev delovanja možganov in avtor več knjižnih uspešnic.

Študiral je medicino, psihologijo in filozofijo ter se je habilitiral na področju psihiatrije. Dvakrat je bil gostujoči profesor na univerzi Harvard. V Ulmu v Nemčiji vodi Univerzitetno psihiatrično kliniko in Transferni center za nevroznanosti in učenje (University of Ulm, Department of Psychiatry).
 
Je avtor številnih knjig, med drugim svetovne uspešnice Digitalna demenca. Na nemškem televizijskem kanalu za izobraževanje ARDalpha moderira tedensko oddajo Um in možgani. Znanstvena dognanja predstavlja na bralcu razumljiv in jasen način. V knjigi Epidemija pametnih telefonov, ki je izšla v sozaložništvu Mohorjeve Celovec in Mladinske knjige, na osnovi znanstvenih raziskav izpostavlja negativne učinke nebrzdane uporabe pametnih telefonov za družbo, še zlasti pa za otroke in mladino.
 

Spletni pogovor z dr. Manfredom Spitzerjem

Vabimo vas na spletni pogovor z avtorjem, ki bo v torek, 2. marca, ob 18. uri. Vodja izobraževalnega uredništva Mladinske knjige dr. Alenka Kepic Mohar se bo z avtorjem pogovarjala o osupljivih razsežnostih pametnih telefonov. 

Prijavite se na brezplačni dogodek >

Pogovor bo potekal v živo v angleškem jeziku. Vljudno vabljeni k ogledu in poslušanju pogovora, ob katerem boste lahko avtorju tudi sami zastavili vprašanja. 

Knjige avtorja

Maria Parr

Glas otroškega sveta

Knjige večkrat nagrajene norveške pisateljice za mlade pogosto primerjajo z deli Astrid Lindgren

O-skupini_Nagrade_Modra-ptica

Nagrada modra ptica

Avtorice in avtorje vabimo k sodelovanju v natečaju za nagrado modra ptica 2022

Manfred Spitzer
Vabimo vas

Spletni pogovor z dr. Manfredom Spitzerjem

Pridružite se nam pri pogovoru z avtorjem knjige Epidemija pametnih telefonov

Menu