Skip Navigation LinksDomovZa medijeDogodki za novinarjeZima zima bela

Zima zima bela

V četrtek, 4. januarja, vas ob 11h prijazno vabimo v knjigarno Konzorcij na predstavitev novih knjig za mladino. Z nami bo urednica Alenka Veler ter avtorji in prevajalci.

Razvpiti britanski komik in pisatelj David Walliams je najbolj priljubljen avtor za otroke v Angliji in zelo znan tudi pri nas. MIŠBURGER je njegova najnovejša knjiga, prevedena v slovenščino, ki bo očarala nove bralce in vse, ki so jih navdušile že Babi­ca barabica, Mihec milijarder, Zlobna zobarka, Tiran­ska teta in Vsi ti obupno obupni otroci. Tudi to je ilustriral priljubljeni ilustrator Tony Ross in prevedel Milan Dekleva.

PASJI MOŽ je najnovejše delo Dava Pikleya, avtorja Kapitana Gatnika. Glavna junaka in ustvarjalca Gatnika, Grega in Klemen, se vračata v novi knjigi, ponovno v prevodu Boštjana Gorenca. Tokrat sta si izmislila najboljšega policaja s pasjo glavo. Prihaja nova pasma pravice, pripravite se na akcijo, napetost, romantiko in štose!

Boštjan Gorenc je skupaj z Matejem de Ceccom tudi avtor tretje zbirke stripov o ŠNOFIJEVI DRUŠČINI, ki nas bodo popeljale od daljnih galaksij in bohinjskih gozdov do srednjeveških viteških turnirjev. Tri divjaške pustolovščine, ki jim po stampedu dogajanja ni para, so zapisali v Bukli, in so kot takšne več kot spodobni naslednik Mustrovih zgodb o Zvitorepcu ter njegovih prijateljih.

V zbirki Sinji galeb je izšla bogato ilustrirana knjiga ROZI IN MUSA, v kateri so združene tri prisrčne zgodbe o prijateljstvu in sobivanju v prevodu Staše Pavlović. Napisal jih je priljubljeni flamski pisatelj, prevajalec, scenarist, režiser in igralec Michael De Cock.

Knjiga MAGIČNE ŽIVALI je prvi scenarij pisateljice J.K. Rowling, ki jo po vsem svetu poznajo po priljubljenih knjigah o Harryju Potterju. Po njem je nastal film, v katerem glavno vlogo Salamandra Scamandra igra z oskarjem nagrajeni igralec Eddie Redmayne. Epska pripoved o prijateljstvu in magiji se pred nami odvija petdeset let pred zgodbo o Harryju Potterju, v njej pa nastopa cela vrsta nenavadnih likov. Knjigo je prevedel Jakob J. Kenda.

V zbirki Odisej je v prevodu Andreja Stoparja izšel poetični roman BRON IN SONČNICA, ki ga je napisal eden najpomembnejših kitajskih pisatelj za otroke Cao Wenxuan. Leta 2016 je za svoje delo prejel prestižno Andersenovo nagrado.

ZIMA ZIMA BELA je prisrčen šopek treh božičnih zgodb priljubljenih ameriških pisateljev Maureen Johnson, Johna Greena in Lauren Myracle, ki tekne ob kateremkoli letnem času. Knjigo je prevedla Neža Božič.

Bodite z nami!

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.