Skip Navigation LinksDomovZa medijeDogodki za novinarjeSadje z naše ladje

Sadje z naše ladje

Vabimo na predstavitev knjižnih novosti ter na srečanje z njihovimi avtorji, v torek, 10. januarja 2017, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij.

Založba Mladinska knjiga vas vabi na predstavitev novosti iz uredništev otroškega in mladinskega leposlovja ter na srečanje z njihovimi avtorji, v torek, 10. januarja 2017, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij.
Z nami bodo Anja Štefan, Jelka Reichman, Milan Dekleva, Peter Škerl, Daša Cerar, Maša Kozjek, Jure Engelsberger in Darko Čuden.

Pobliže vas bomo seznanili z novo pesniško zbirko priljubljenega tandema – pesnice, pisateljice, pravljičarke Anje Štefan in ilustratorke Jelke Reichman Sadje z naše ladje. Pravljico Žogica Nogica Jana Malika, ki jo je za knjižno izdajo priredil Milan Dekleva, marsikateri otrok pozna zaradi knjižnih izdaj, lutkovne igre Žogica Marogica ali pa zaradi radijske igre. Slikaniška klasika skupaj z zgoščenko je spet med nami z novimi, izvrstnimi ilustracijami Petra Škerla.
Že deveta knjiga iz serije Dese Muck Čudežna bolha Megi tokrat prinaša zgodbo o kobili Riki, ki jo je ilustrirala Maša Kozjek. Končno smo v slovenskem prevodu Daše Cerar dobili po vsem svetu izjemno priljubljeno klasično delo ruskega pisatelja Edvarda Uspenskega Stric Fjodor, pes in maček. Ilustriral ga je Jure Engelsberger, ki se je spoprijel tudi z besedilom priljubljene norveške avtorice Marie Parr Vafljevi srčki. Simpatično pisateljico smo konec novembra gostili v Sloveniji, knjigo je iz norveščine prevedel Darko Čuden.

Avtorje in avtorice slastnega kupčka knjižnih dobrot bosta gostili urednici Irena Matko Lukan in Alenka Veler.

Prisrčno vabljeni!

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.