Skip Navigation LinksDomovZa medijeDogodki za novinarjeOd smrklje do zavisti in pošasti

Od smrklje do zavisti in pošasti

Vabimo na predstavitev novih knjig za otroke, ki bo v petek, 22. septembra, ob 10 uri v knjigarni Konzorcij. Z nami bodo avtorji Miha Mazzini, Tanja Komadina in Nataša Konc Lorenzutti, prevajalca Nada Grošelj in Milan Dekleva ter urednici Irena Matko Lukan in Alenka Veler.

Miha Mazzini ZELENA POŠAST, ilustracije Tanja Komadina, zbirka Velike slikanice, 32 str., 17,95 EUR
Deklico Lucijo napade nenavadna zelena pošast – zavist, ki se zatem loti še drugih članov njene družine. Le kako se je bodo rešili? Besedilo za najmlajše je s humornimi ilustracijami obogatila ilustratorka Tanja Komadina.

Nataša Konc Lorenzutti NISEM SMRKLJA, ilustracije Ana Zavadlav, zbirka Deteljica, 148 str., 22,95 EUR
Prvoosebne pripovedi osemletne Polone nam prikažejo vsakdanje življenje v veliki družini: veselje in žalost, ljubezen in prepire, prijateljstvo, odnose in dogodke v šoli, smrt sošolke, navdušenje nad glasbo in naravo …

Tuutikki Tolonen POŠASTNA VARUŠKA, prevod Julija Potrč, zbirka Pisanice, 328 strani, 24,94 EUR
Mamo treh otrok povabijo na brezplačne počitnice na Laponsko, oče je na službeni poti, zato otroci za ta čas dobijo novo varuško. A ta je precej nenavadna. Ne meni se kaj dosti zanje, zelo je redkobesedna, večinoma nerazumljivo momlja, spi v omari in okorno hlača po stanovanju, sicer pa je prijazna in neškodljiva. In je v resnici kosmata gozdna pošast. Kmalu otroci ugotovijo, da so tudi starše drugih otrok v njihovem kraju poslali na počitnice in zanje zdaj skrbijo gozdne pošasti. Zato združijo moči in poskušajo skupaj priti do dna vznemirljivi skrivnosti ...

Tove Jansson MUMINOČKA IN MORJE, prevod Nada Grošelj, zbirka Pisanice, 216 strani, 22,95 EUR
Svet je poln velikih čudes za tistega, ki je pripravljen nanje. Muminočka se z družino odpravi na samotni otok sredi morja. A zakaj svetilnik na njem ne sveti? In kdo je skrivnostni ribič, ki jim prekriža pot? Mumintroli se med raziskovanjem otoka znajdejo v vrtincu nenavadnih dogodivščin in spoznajo veliko novega – predvsem o sebi …

Pisateljica in ilustratorka Tove Jansson (1914–2001) se je rodila v Helsinkih na Finskem. Pripadala je švedsko govorečim Fincem, zato je pisala v švedščini. Leta 1942 je nastal prvi mumin, in sicer v seriji stripov, ki jih je objavila v časopisu. Sledilo je več knjig o muminih, ki danes spadajo med klasiko mladinske književnosti. Te čudovite podobe in besedila, polna nežnega humorja ter izjemno sočutnega pogleda na svet, so zaznamovali marsikatero otroštvo.

 

David Walliams

Po štirih z nabritim humorjem in iskrivimi domislicami prepolnih otroških romanih (Babica barabica, Mihec miljarder, Tiranska teta in Zlobna zobarka) sta izšli še dve knjigi priljubljenega Davida Walliamsa, ki bosta navdušili malo mlajše bralce: Vsi ti brezupno obupno otroci in V naši šoli je kača.

Walliams je nedvomno najbolj priljubljen avtor za otroke v Angliji ta hip. Njegov stil pisanja primerjajo z Roaldom Dahlom, njegove knjige pa so priljubljene po vsem svetu, saj so prevedene v 46 jezikov in zasidrane na vrhovih mednarodnih knjižnih lestvic. Zabavne ilustracije so delo Tonyja Rossa, ki ga otroci poznajo po priljubljenem Groznem Gašperju.

David Walliams VSI TI BREZUPNO OBUPNI OTROCI, prevod Milan Dekleva, 260 strani, 22,95 EUR
Deset slastno srhljivih zgodb od enega najbolj priljubljenih avtorjev za otroke ta hip! Ste pripravljeni na srečanje z brezupno obupnimi otroki? Si upate spoznati slinavega Slinka, cmeravo Cilko, ušivega Šimeta, migetavo Minko, smrkavega Sandija, nemarno Nedo, Braneta Udava, pukajočo Punči, resnega Resnika in Zofijo na zofi? Le pogumno!

David Walliams V NAŠI ŠOLI JE KAČA, prevod Milan Dekleva, 30 strani, 16,95 EUR
V šoli nastopi dan, ko lahko otroci s seboj prinesejo svoje ljubljenčke. Vsi razen ravnateljice so navdušeni nad zlato ribico, psom, želvo, mačko in celo nad Mirandinim pitonom, ki kmalu postane največja zvezda šole. A kam je nenadoma izginila ravnateljica?

David Walliams je 46-letni angleški pisatelj, komik, igralec, TV voditelj in aktivist. V domovini je prava medijska zvezda, saj tudi prijateljuje z znanimi in je že od leta 2012 sodnik v priljubljenem TV šovu Britanija ima talent. Na TV Slovenija smo ga v letošnjem poletju lahko gledali v kriminalni TV seriji Žena, mož in nepridipravi, posneti po motivih Agathe Christie.

V domovini je zelo priljubljen tudi kot bralec svojih knjig, saj je odličen interpret. Zobarka in Teta sta prejemnici nagrade National Book Awards Children’s Book of the Year. Znano je, da ima Walliams bipolarno motnjo in je tudi zato zelo dobrodelen, v ta namen sodeluje pri različnih akcijah in je v preteklosti celo preplaval Temzo ter Gibraltarsko ožino.
    
https://www.worldofdavidwalliams.com/

 

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.