Skip Navigation LinksDomovZa medijeDogodki za novinarjeNovosti iz zbirke Kapučino

Novosti iz zbirke Kapučino

V četrtek, 2. februarja, ob 11. uri lepo vabljeni v knjigarno Konzorcij na predstavitev štirih novih prevodnih del iz zbirke Kapučino ter romana Poslednja.

Zbirka Kapučino

Najprej o psihološkem trilerju Poslednja, ki izpostavlja moč in vpliv medijev. Ameriška pisateljica Alexandra Oliva skozi zgodbo dvanajstih ljudi, ki se v resničnostnem šovu sredi ameriške divjine borijo za preživetje, opozarja na vlogo medijev v našem dojemanju resničnosti. Roman je prevedla Ana Barič Moder.

Zbirka Kapučino je bogatejša za štiri nova dela

Avtorja Hendrika Groena ne poznamo, ker piše pod psevdonimom. Spoznali pa bomo Starino Groena in njegovo klapo v domu upokojencev, ki v polni meri uživajo življenje. Roman Dnevnik Hendrika Groena, starega 83 let in ¼ je prevedla Stana Anželj.

Prvenec britanske pisateljice Rachel Joyce Nenavadno romanje Harolda Frya, ki je bil nominiran za nagrado booker, in po izboru Washington Posta sodi med najboljše knjige leta 2012, je v prevodu Neže Božič tudi na slovenskih knjižnih policah.

Japonski ljubimec Isabel Allende je presunljiv roman o prijateljstvu, zatajevanju čustev in preizkušnjah ljubezni, ki premaga tudi ovire internacijskega taborišča. Poslovenila ga je Veronika Rot.

Tina Štrancar pa je prevedla novo odbito komedijo Jonasa Jonassona Morilec, ki je hotel v nebesa. Ilustracija na naslovnici knjige je delo Polone Pačnik.

Lepo vabljeni v družbo prevajalk in urednice Nataše Müller.

 

Za informacije: Služba za odnose z javnostmi, Ester Fidel, ester.fidel@mkz.si; 01/241 30 26, 041 740 528

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.