Skip Navigation LinksDomovZa medijeDogodki za novinarjeNova slovenska knjiga

Nova slovenska knjiga

Vabimo na predstavitev novih knjig slovenskih avtorjev, ki bo v četrtek, 17. maja, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij. Z nami bodo Miljana Cunta, Stanka Hrastelj, Monika Žagar in Vladimir P. Štefanec ter urednica Nela Malečkar.

Vabimo na predstavitev novih knjig slovenskih avtorjev, ki bo v četrtek, sedemnajstega maja, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij. Z nami bodo Miljana Cunta, Stanka Hrastelj, Monika Žagar in Vladimir P. Štefanec ter urednica Nela Malečkar.

Miljana Cunta SVETLOBA OD ZUNAJ

Pesnica je svojemu jeziku dodala nove registre: izrazno se še zgoščuje, postaja zvočnejši in muzikalnejši. (Brane Senegačnik). V tretji pesniški zbirki Miljane Cunta skozi povrhnjico pesniških besed, ki opisujejo usodne in neopazno vsakdanje dogodke, srečanja in slovesa, prosevajo globine bralčeve lastne, slutene in neizgovorjene zgodbe. Prepoznavna disciplina v beleženju občutenjskih in miselnih nihanj je obogatena s sugestivnimi besednimi obrati in s sproščenimi, ponekod igrivimi pasažami.

Stanka Hrastelj PRVA DAMA

Spretno zasnovan sodobni roman, prepleten s humorjem, erotiko in številnimi referencami na sodobno umetnost. (Tanja Petrič). Drugi roman Stanke Hrastelj v minimalističnem slogu in na zgoščen način predeluje svetopisemsko zgodbo lepe Batšebe in kralja Davida. »Sporno« kraljevo ženo obravnava kot arhetip ženske zapeljivke, ki tudi v emancipacijskem smislu prepozna svoje čare in jih, ne glede na sredstva in žrtve, preračunljivo unovči za »višje« življenje.

Monika Žagar KOŠČEK ČOKOLADE V PASJI DLAKI

Ganljiva zgodba o otrocih in mednarodnih posvojitvah je hkrati pripoved o odraščanju dveh deklet in vsakodnevnih izzivih sestavljene družine. V drugem romanu Monike Žagar prvoosebna pripovedovalka razmišlja globalno, prav nič ni zazrta le v svoj lastni popek ali zavita v samopomilovanje, ker nima bioloških otrok; z najrazličnejšimi situacijami, ki jih prinašajo mednarodne posvojitve, se spopada stvarno, s kančkom humorja in veliko topline.

Vladimir P. Štefanec NAJLEPŠA NEZNANKA SVETLOBA

V romanu igra pomembno vlogo fotografija, paradigmatični medij, ki kaže in prikriva, podvaja resničnost, jo izničuje ali ustvarja novo. Šest portretnih fotografij s pisalne mize glavnega junaka je izhodišče za šest poglavij romana. Oče, brat, tujka, ženska, ki ni mogla umreti, mati in kodrolas deček s prisotnostjo ali spominskimi utrinki naseljujejo fotografski studio. Njihove preteklosti, posebni časi, se prepletejo v skupni čas triumfa nove, hitrejše dobe na začetku dvajsetega stoletja.

 

Miljana Cunta SVETLOBA OD ZUNAJ, 142 strani, 22,98 EUR

Stanka Hrastelj PRVA DAMA, 128 strani, 22,98 EUR

Vladimir P. Štefanec NAJLEPŠA NEZNANKA SVETLOBA, 288 strani, 29,99 EUR

Monika Žagar KOŠČEK ČOKOLADE V PASJI DLAKI, 184 strani, 24,99 EUR

 

 

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.