Skip Navigation LinksDomovZa medijeDogodki za novinarjeIlustrirani kvartet

Ilustrirani kvartet

V četrtek, 14. decembra 2017, ob 12. uri prijazno vabljeni v knjigarno Konzorcij, na predstavitev štirih ilustriranih knjižnih novosti, ki bodo razveselile bralce vseh starosti.

Z nami bosta urednika Irena Matko Lukan ter Pavle Učakar in avtorji knjižnih novosti: Anja Štefan, Alenka Sottler, Peter Škerl, Suzi Bricelj, Urša Vogrinc Javoršek in Svetlana Makarovič.

 

Anja Štefan DROBTINE IZ MIŠJE DOLINE
Ilustrirala Alenka Sottler, izdala Mladinska knjiga, zbirka Velike slikanice, urednica Irena Matko Lukan, 32 strani, cena: 17,99 EUR

Pesnica, pisateljica, pravljičarka Anja Štefan in ilustratorka Alenka Sottler nam bosta razkrili ozadje nastajanja mojstrovine, prelepe slikanice DROBTINE IZ MIŠJE DOLINE, ki je na letošnjem knjižnem sejmu prejela priznanje Najbolje oblikovana knjiga 33. Slovenskega knjižnega sejma. Knjiga prinaša izbor mišjih pesmic Anje Štefan, ki jih je s tehniko prstnih odtisov upodobila Alenka Sottler. Navihane male miške se bodo bralcem prikupile na prvi pogled.


Fran Milčinski BUTALCI
Ilustriral Peter Škerl, likovno uredil in spremno besedo napisal Pavle Učakar, izdala Mladinska knjiga, urednica Irena Matko Lukan, 168 strani, cena: 29,99 EUR

Ob stoletnici prve izdaje BUTALCEV Frana Milčinskega, je izšla bogato ilustrirana knjiga, ki jo je s slikami oplemenitil  Peter Škerl. Namenjena je širšemu krogu bralcev, tudi otrokom in mladostnikom. Butalci so ostra satira o delovanju slabo utečenega državnega aparata, besedilo pa je brezčasno. Fran Milčinski je pet zgodb o Butalcih prvič objavil v zbirki kratke proze Tolovaj Mataj leta 1917. V letu 2015 je izšla integralna izdaja Butalcev v zbirki Kondor.


Svetlana Makarovič MEDENA PRAVLJICA s CD
Ilustrirala Suzi Bricelj, izdala Mladinska knjiga, zbirka Svetlanovčki, urednica Irena Matko Lukan, 40 strani, 22,95 EUR

Ljubitelje pravljic Svetlane Makarovič bo razveselila slikanica MEDENA PRAVLJICA z razkošnimi ilustracijami Suzi Bricelj. Brezčasna zgodba je leta 1991 izšla na zvočni kaseti, prvič jo imamo v obliki slikanice, ki ji je dodana zgoščenka z izvirno radijsko igro.  V vseh gozdovih je tako, da eni med nabirajo, drugi se pa sladkajo z njim.


A. A. Milne ŠEST LET IMAM
Prepesnitev: Urša Vogrinc Javoršek, Ilustracije: E. H. Shepard, izdala Mladinska knjiga, urednica Irena Matko Lukan, 120 strani, cena: 19,99 EUR

Le kdo ne pozna medveda Puja, enega najbolj prisrčnih knjižnih junakov vseh časov? Pu in Christopher Robin sta se znašla tudi med platnicami te klasične pesmarice za otroke A. A. Milneja, ki smo jo v prepesnitvi Urše Vogrinc Javoršek končno dobili v slovenskem jeziku. V knjigi je 35 pesmi za otroke, ki bodo s humorjem, modrostjo, neizmerno domišljijo in ljubkostjo osvojile tudi odrasle.

 

Služba za odnose z javnostmi

Založba Mladinska knjiga
Slovenska 29, Ljubljana

Telefon: 01 241 3174
Faks: 01 425 28 01
E-naslov: pr@mkz.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.