slika

Svet je kakor ringaraja

Anja Štefan

  • čarobno lepa zbirka, v kateri je zbranih več kot 140 najboljših pesmic, pravljic in ugank Anje Štefan,Svet je kakor ringaraja ilustracija

  • številne nove, še neobjavljene umetnine, ki bodo pobožale uho in srce,

  • z ilustracijami najboljših slovenskih ilustratorjev vseh generacij (Marjanca Jemec Božič, Jelka Reichman, Polona Lovšin, Zvonko Čoh …).

Anja Štefan je znana po tem, da zna otrokom tenkočutno prisluhniti in kar najbolj spretno zapisati prenekatero pravljico, pesmico in uganko. Zato smo v novi zbirki Svet je kakor ringaraja naredili izbor najboljših. In dodali še nekaj čisto svežih, še ne objavljenih. Ker je Anja skozi leta zapisala toliko dobrega, je izbor v knjigi zelo bogat in obsežen. Več kot 140 besedil in besedilc prinaša, vsako pa je opremljeno še z ilustracijami najboljših domačih avtorjev.

Prelistajte nekaj strani iz knjigeslika

 

 

Branje pravljic slika

Urednica knjige Svet je kakor ringaraja, Irena Matko Lukan o tem, zakaj je branje koristno:

“Otrokom berite vsak večer, saj je to neprecenljiva izkušnja tako za vas kot zanje: vezi, ki se stkejo ob tem, ostanejo za vse življenje. Otrokom je lepo, ko poslušajo glas ljubega človeka. In lepo je, da jim berete, tudi ko že znajo brati. Še vse življenje bodo lahko brali sami, za vas pa so ta večerna druženja darilo, saj lahko vidite, kako se otroci odzivajo. Morda se bo ob kaki zgodbi odprl pogovor in izvedeli boste, kako doživljajo stvari, kako se počutijo, kaj si želijo, česa se bojijo, kaj pogrešajo ... Ti večerni rituali so za otroka neizmerno pomembni, čeprav smo starši včasih utrujeni in nam je branje pravljic v breme. Takrat izberimo čisto kratko zgodbo, naj otrok prebere pravljico ali pesmico za lahko noč.”

Jelka Reichman Svet je kakor ringaraja

Komentarji

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

slika

Pridružite se nam na Facebooku!

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.