Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Vilenica in Vojna

​Cankarjeva založba je tik pred letošnjo Vilenico izdala roman Vojna in vojna lanskoletnega vileniškega nagrajenca Laszla Krasznahorkaija. Predstavili smo jo prvega septembra na novinarski konferenci na vrtu Društva slovenskih pisateljev.

Knjiga o junaku Formule 1

Mladinska knjiga je včeraj v knjigarni Konzorcij gostila Karin Sturm, avtorico biografije o sedemkratnem svetovnem prvaku Michaelu Schumacherju.

90 let Cirila Zlobca

Tretjega julija, na predvečer 90. rojstnega dne Cirila Zlobca, smo praznovali. Na željo slavljenca smo med nastopajoče povabili harfistko Mojco Zlobko Vajgl in igralko Mileno Zupančič ter uživali v pogovoru, glasbi in recitacijah.

Deček in hiša na Lampedusi

Mednarodna zveza za mladinsko književnost IBBY je leta 2012 med navalom pribežnikov iz Afrike in Bližnjega Vzhoda, ki prihajajo na italijanski otok Lampedusa, ustanovila projekt »Tihe knjige za Lampeduso«. In v to dobro družbo tihih knjig se je uvrstila slovenska slikanica Maje Kastelic Deček in hiša.

Levstikovi nagrajenci 2015

Mladinska knjiga je danes na novinarski konferenci razglasila Levstikove nagrajence 2015. Letošnji nagrajenci so: Miroslav Košuta, Zvonko Čoh, Svetlana Makarovič in Maja Kastelic.

38. dolenjski knjižni sejem je odprt

​V ponedeljek zvečer, 18. maja, smo svečano odprli že 38. Dolenjski knjižni sejem. Na otvoritveni predstavi smo gostili letošnja Prešernova nagrajenca Andreja Brvarja in Miki Mustra.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.