Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Premisleki Borisa Paternuja

Cankarjeva založba je nekaj mesecev po njegovem 90. rojstnem dnevu izdala in predstavila knjigo akademika Borisa Paternuja, Premisleki o književnosti in jeziku.

Nagrada dr. Božu Repetu

Božo Repe za delo S puško in knjigo prejel stanovsko nagrado klio za najbolj opazno zgodovinopisno delo

Lijani Dejak Sovretova nagrada za prevod Laurusa

Prihodnji torek, 11. oktobra bodo na sedežu društva slovenskih prevajalcev podelili Sovretove nagrado 2016. Letošnja lavreatka je Lijana Dejak, nagrado pa bo prejela za prevod romana Jevgenija Vodolazkina Laurus.

Rožančeva nagrada Juretu Jakobu

Sinoči so v Cankarjevem domu razglasili prejemnika Rožančeve nagrade, jutri pa bo podelitev na Trubarjevi domačiji v Rašici.

Mladinska knjiga počohljala Čoha

Hudomošno, razigrano in prav po Čohovo je včeraj v knjigarni Konzorcij potekala predstavitev nove slikarske antologije Čoharije, v kateri so zbrane zgodbe, pesmi in uganke s podobami, ki jih je ustvaril akademski slikar in eden najvidnejših slovenskih ilustratorjev Zvonko Čoh. Ob njem so spregovorili književna ustvarjalca Andrej Rozman Roza in Anja Štefan ter urednika Pavle Učakar in Irena Matko Lukan.

Roj štirih čebelic in še dve drugi

V knjigarno Konzorcij so včeraj priletele štiri nove Čebelice, ki so jih predstavili njeni ustvarjalci in urednika Irena Matko Lukan in Pavle Učakar. Poleg knjižic iz zbirke Čebelica so novinarjem predstavili še slikaniški prvenec Morje in prevodno delo Muminočkovi spomini.

Nočno delo na Vilenici

Cankarjeva založba tudi letos aktivno sodeluje na literarnem festivalu Vilenica. Izšla je knjiga Nočno delo lanskega nagrajenca Jáchyma Topola, Andrej Blatnik, donedavni predsednik vileniške žirije, pa je že leta nepogrešljiv obraz festivalskega vrveža.

Novi Moderni klasiki

V prvem septembrskem tednu se je novinarjem s knjižnimi novostmi najprej predstavila Cankarjeva založba. Andrej Blatnik in Ana Ugrinovič sta s tremi sodelavkami predstavila tri nove Moderne klasike in nizozemski roman Zadnji pobeg.

Boris Pahor: tudi ob vstopu v 104. leto v izjemni miselni kondiciji

Gostje, novinarji in drugi obiskovalci praznične novinarske konference so v petek, 26. avgusta, na 103. rojstni dan Borisa Pahorja, povsem napolnili prireditveni prostor v knjigarni Konzorcij. Slavljenec, ki »ne more iz svoje kože«, tudi tokrat ni leporečil. Pričevalec časa se je v svoji neposredni maniri kritično odzval na težave sodobne družbe.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.