Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Knjiga o zapriseženem sovražniku Slovencev

Urednik Cankarjeve založbe Tine Logar je včeraj v knjigarni Konzorcij skupaj z zgodovinarjem dr. Jožetom Pirjevcem predstavil novo knjigo iz serije biografij o velikih diktatorjih. Gre za biografijo o Mussoliniju, ki je nastala izpod peresa priznanega avstralskega zgodovinarja Richarda J. B. Boswortha. Posebnost slovenske izdaje je uvodna beseda zgodovinarja dr. Jožeta Pirjevca.

Državno odlikovanje Trubarjevemu antikvariatu

Predsednik Slovenije je Trubarjevemu antikvariatu vročil medaljo za zasluge za visoko strokovno delo pri zagotavljanju dostopnosti knjig in prispevek k bralni kulturi.

Knjige o sobivanju

Tri nove knjige Mladinske knjige, ki prinašajo aktualne teme o sobivanju, strpnosti in drugačnosti, so bile povod za včerajšnje srečanje z novinarji v knjigarni Konzorcij.

Trije stebri umetnosti v Konzorciju

V četrtek, 10. marca, smo v knjigarni Konzorcij ob sočasni razstavi Zastale sledi v galeriji 3STEBRI UMETNOSTI predstavili knjigo Tomaža Gorjupa Nazaj v prihodnost - eseji o slikarstvu. Pogovor z avtorjem je vodil Tine Logar.

Literarni večer z Danielo Kapitáňovo

​V sredo, 9. marca, je bil v knjigarni Konzorcij Literarni večer s slovaško pisateljico, publicistko, gledališko režiserko in univerzitetno predavateljico Danielo Kapitáňovo, avtorico knjižne uspešnice Samko Tále: knjiga o britofu, ki je izšla pri založbi KUD Sodobnost International.

Spomini živahnega osemdesetletnika

Dan pred svojim osemdesetim rojstnim dnem je pesnik in pisatelj Miroslav Košuta v družbi predstavnikov Mladinske knjige - založbe, ki jo je vedno imel za svojo, proslavil izid avtobiografske knjige spominov na otroštvo Mornar na kozi.

Zvezde vabijo k branju

Izšla je knjiga Miha Mazzinija Zvezde vabijo, ki je letošnjega januarja zmagala na našem natečaju za nagrado modra ptica.

Trusted Brand 2016

Predstavniki Reader's Digest Slovenija so danes v Cankarjevem domu na novinarski konferenci predstavili izsledke raziskave o najbolj zaupanja vrednih blagovnih znamkah in osebnostih ter razglasili letošnje zmagovalce Trusted Brand.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.