Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Boris Pahor tudi tokrat praznuje med nami

Tudi 103. rojstni dan tržaškega pisatelja in našega spoštovanega avtorja Borisa Pahorja smo v Cankarjevi založbi in Mladinski knjigi počastili z izidom njegove nove knjige.

Akvareli ljubezni Metke Krašovec

​Metka Krašovec je ena najbolj ustvarjalnih in najpomembnejših slovenskih slikark. Lani smo njene slike objavili v knjigi Ljubezen - čudež duše in telesa, sedaj pa si jih lahko ogledamo v Steklenem atriju ljubljanske Mestne hiše.

O življenju in ljubezni

Kavarna Hotela Union je bila v sredo zvečer polna do zadnjega kotička. Gosta, Bruno Šimleša in dr. Veronika Podgoršek, ter moderatorka Zvezdana Mlakar, so obetali zanimiv pogovor o življenju in ljubezni.

Jubilejni Trusted Brand 2016

​V sredo so bila v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani že desetič zapovrstjo podeljena priznanja Trusted Brand blagovnim znamkam in osebnostim, ki jim Slovenci najbolj zaupamo. Udeležence je uvodoma nagovorila Polona Stepišnik, direktorica prodaje in marketinga.

Ganljiv pesniški dogodek

Prireditveni prostor knjigarne Konzorcij so minuli četrtkov dopoldne napolnili ljubitelji poezije in oboževalci ustvarjanja Maje Haderlap.

Boštjan Videmšek: »To ni knjiga o njih. To je knjiga o nas.«

Predstavitev najnovejše knjige Delovega novinarja in kriznega poročevalca Boštjana Videmška o trenutno najbolj aktualni problematiki begunstva z naslovom Na begu, Moderni eksodus 2005-2016, je v Konzorcij privabila preko sto obiskovalcev.

Požar v Mestni hiši

Od včeraj pa vse do 8. maja so v Steklenem atriju ljubljanske Mestne hiše razstavljene originalne ilustracije Bojane Dimitrovski iz slikanice Neli K. Filipić Požar. Razstavo je odprl podžupan Ljubljane Dejan Crnek, o delu Bojane Dimitrovski pa je na odprtju govoril Pavle Učakar.

Zadnja pomlad

Včeraj smo novinarjem in drugim gostom predstavili Zadnjo pomlad, antologijsko in ilustrirano zbirko pesmi Janeza Menarta, ki v delovno poimenovani zbirki ilustrirani pesniki sledi knjigam Toneta Pavčka, Ivana Minattija, Kajetana Koviča in Cirila Zlobca.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.