Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Zvezde vabijo k branju

Izšla je knjiga Miha Mazzinija Zvezde vabijo, ki je letošnjega januarja zmagala na našem natečaju za nagrado modra ptica.

Trusted Brand 2016

Predstavniki Reader's Digest Slovenija so danes v Cankarjevem domu na novinarski konferenci predstavili izsledke raziskave o najbolj zaupanja vrednih blagovnih znamkah in osebnostih ter razglasili letošnje zmagovalce Trusted Brand.

Hospickafe

Knjigarna Konzorcij skupaj z društvom Hospic organizira mesečna srečanja Hospickafe, ki bodo vsak zadnji torek v mesecu v prijetnem in sproščenem vzdušju knjigarne.

Moj boj na Peripetijah

Na februarskih peripetijah so se o knjigi Moj boj 1 pogovarjali Damjan Zorc, Boris Cavazza, Ana Schnabl in Suzana Zagorc.

Posthumni deli Koviča in Bojetujeve

Urednica Nela Malečkar je minuli konec tedna v knjigarni Konzorcij gostila sorodnike in znance dveh knjižnih junakinj mačke Monike pisatelja Kajetana Koviča in Rozalijo pisateljice Berte Bojetu Boete. Gre za dve novi deli, ki ju je Mladinska knjiga izdala posthumno.

13. nagradna igra Reader's Digest

Minuli konec tedna so predstavniki Reader's Digest Slovenija v Mestnem muzeju Ljubljana že trinajstič podelili nagrade Velike nagradne igre Založbe Mladinska knjiga in Reader's Digest.

Pesniški maraton v spomin na Aleša Debeljaka

"Alešev opus, ki se je z doma narejenim prvencem v treh primerkih neuradno začel leta 1977, uradno pa nekaj let kasneje, je s tem delom zaključen. In to je njegov testament. So zavezujoča sporočila v steklenici, preko katerih bodo z njim odslej komunicirali znanci in neznanci. Pot je končana, potovanje pa se pričenja.«

UBU v knjigi in v Drami

Danes smo novinarjem predstavili naš prvi letošnji Kondor, UBU, ki ima zaporedno številko 353. Novinarska konferenca je tokrat potekala na velikem odru ljubljanske Drame, ki bo istoimensko dramo prvič zaigrala na premieri to soboto.

Cankarjeva založba je predstavila delo domačega zgodovinarja

Urednik Cankarjeve založbe Tine Logar je včeraj v knjigarni Konzorcij gostil zgodovinarja dr. Janka Prunka, avtorja nove knjige Zgodovina Evrope v dobi racionalistične civilizacije 1775-2015. Pogovor z avtorjem je vodil novinar in publicist Janez Markeš.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.