Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Naomi Klein o podnebnih spremembah

V sredo, 4. novembra smo novinarje povabili v knjigarno Konzorcij na predstavitev izjemno pomembne in v svetu odmevne nove knjige Naomi Klein To vse spremeni, Kapitalizem proti podnebju. Izšla je v zbirki Premiki in v prevodu Polone Mertelj.

Dekle na vlaku

Dekle na vlaku je svetovna knjižna uspešnica, ki je že vse od izida januarja letos na vrhu najpomembnejših knjižnih lestvic. Od jutri jo bomo lahko brali tudi v slovenščini, danes pa smo jo predstavili novinarjem.

Narejeno z ljubeznijo

V petek, 23. oktobra, sta urednica Sanda Šukarov in Kaja Milanič zbranim novinarjem in drugim gostom prek ustvarjalne delavnice predstavili novo Kajino knjigo Narejeno z ljubeznijo.

Božanski Rafael

V prostorih Trubarjevega antikvariata, kateremu pritičejo predstavitve prestižnih knjižnih izdaj, je Mladinska knjiga obelodanila veličastno izdajo o tretjem velikem svetovnem umetniku Rafaelu.

Deček in hiša Maje Kastelic v Belih vranah

Slikanica Deček in hiša, za katero je Maja Kastelic prejela letošnjo Levstikovo nagrado, je dobila še eno potrditev izjemne kakovosti. Mednarodna mladinska knjižnica v Münchnu jo je uvrstila med 200 najboljših otroških knjig z vsega sveta.

Odred Dese Muck

Desa Muck je že nekaj let najbolj priljubljena pisateljica otroških in mladinskih del, mi pa smo pravkar izdali njen tretji roman za odrasle z naslovom Odred (ali kako osrečiti druge proti njihovi volji).

Svet je kakor ringaraja

Anja Štefan, pesnica, pisateljica in pripovedovalka sodi v sam vrh sodobnih slovenskih ustvarjalcev za otroke in mladino. Po več kot dveh desetletjih njenega ustvarjanja smo izdali obsežno antologijo pravljic, pesmi in ugank Svet je kakor ringaraja. Knjigo in Anjo, ki svoja dela objavlja izključno pri naši založbi in je tako prava hišna avtorica, smo predstavili na novinarski konferenci in druženju v Konzorciju.

Logistika pod Pošto Slovenije

​Z današnjim dnem Logistika na Brnčičevi posluje v okviru novoustanovljene družbe Pošte Slovenije. Včeraj sta vodstvi Mladinske knjige Založbe in Pošte Slovenije na novinarski konferenci, ki je bila na sedežu Pošte v Mariboru, predstavili podrobnosti prenosa logistične dejavnosti MKZ na Pošto Slovenije.

Levstikove arkade

V ponedeljek, 28. septembra, na 184. obletnico rojstva Frana Levstika, je bilo pred knjigarno Konzorcij odprtje prenovljenega prostora, ki smo ga poimenovali Levstikove arkade. Prireditve so se udeležili mnogi Levstikovi nagrajenci, njihovi svojci in prijatelji.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.