Skip Navigation LinksDomovSkupina MKNovice

Novice

Novosti iz zbirk Roman in Kapučino

S predstavitvami novega leposlovja vedno navdušimo. Tudi tokratno druženje ob novostih iz zbirk Roman in Kapučino, je bilo odlično obiskano in koncu tedna primerno, sproščeno in prijetno.

Drago Jančar danes praznuje 70 let

Najbolj prevajan in nagrajevan slovenski avtor Drago Jančar je danes dopolnil 70 let. V Mladinski knjigi smo se njegovemu osebnemu jubileju poklonili s ponatisom treh knjig: Katarina, pav in jezuit, Galjot in Severni sij, jeseni bodo pri Cankarjevi založbi izšel potopis Postaje.

Priznanje Iztoku Ilichu

Priznanje Naša Slovenija 2017 v kategoriji zasluge posameznikov ali organizacij

Mladinska knjiga na knjižnem sejmu Bologna 2018

Mladinska knjiga se v Bologni od danes do četrtka, 29. marca, predstavlja na lastni stojnici v hali 22 (stojnica B1), ki je odeta v ilustracije Alenke Sottler iz slikanice Drobtine iz mišje doline avtorice Anje Štefan.

Predstavili smo novi prevod Iliade

Slabih 70 let po prvem slovenskem prevodu Homerjeve Iliade smo konec februarja v zbirki Kondor izdali nov prevod izbranih spevov.

Novosti Cankarjeve založbe

Prvega marca smo novinarje povabili na predstavitev šestih knjižnih novosti, med katerimi je bilo kar pet izvirnih knjig in en težko pričakovani prevod.

Knjižni pobegi z Ostanki dneva

Nina Kožar je na februarskem srečanju v Konzorciju svoje goste izzvala s knjigo aktualnega Nobelovega nagrajenca za književnost Kazua Ishigure Ostanki dneva.

Zbornik o Janezu Drnovšku

Danes mineva deset let od smrti Janeza Drnovška, velikega državnika, ki je bil tudi naš pomemben avtor. Cankarjeva založba je v sodelovanju z Narodnim muzejem Slovenije, ki je ob tej priložnosti pripravil razstavo in spominski simpozij, izdala zbornik z naslovom Janez Drnovšek.

Spletno nakupovalno središče MK

Emka.si

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.