Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiMartin Ramoveš in Trkaj na Lukatelcah

Koledar prireditev

Martin Ramoveš in Trkaj na Lukatelcah

19.08. - 20.08.17 - Pri Lukatelu, Volče

Lukatelce ta teden: dve knjigi, dva cdja, dva koncerta
Martin Ramoveš in Trkaj na Lukatelcah

V soboto, 19. avgusta, predstavlja kantavtor in stripar Martin Ramoveš  novo ploščo Astronomi, ki je, tako kot prejšnja (Nesojeni kavboji), pravzaprav glasbeni album v stripu: Martin svoje pesmi pretaplja v stripovske pripovedi.  Kitaristu in pevcu se pridružuje bobnar Kristijan Buzeti, skupaj sta nastopila že marca v Kinu Šiška. Ob komadih s treh albumov Martin Ramoveš Banda bo slišati  nekatere novejše pesmi, med njimi uglasbitve besedil pesnika Ivana Roba, predvojnega pesnika iz Kreda.

 

Nedelja, 20. avgusta:  Raper Rok Terkaj -- Trkaj in dr. Igor Saksida, predavatelj mladinske književnosti na Univerzi v Ljubljani, s pesniško zbirko Kla kla klasika, ki je hkrati glasbeni album s slovensko klasično poezijo  v moderni rap izvedbi in izbor sodobnih raperskih štiklcov.   V resnici pa vedno iste zgodbe o ljubezni, hrepenenju, svobodi. Le povedane so vsakokrat drugače.

Obakrat ob osmih zvečer.

 

POSEBEJ POVABIMO kar zdaj tudi na  večer pred festivalom Poezija in vino v torek, 22. avgusta, ob običajni 20. uri. Pesmi berejo slovenski pesnik Dimitar Anakiev, Maxime Coton iz Belgije in Ani Gjika iz ZDA. Pravzaprav bo to večer poezije in piva -- Pivovarna 1713 in Hiša Franko bosta poskrbeli za to s pivom Feo.

Portreta pesnika Ivana Volariča Fea, ki ju je modeliral Damijan Kracina, sta še na ogled na prizorišču, na meditativen obhod po vseh prostorih Lukove hiše  vabi razstava Tanje Radež Samouresničljive prerokbe.

 

NAPOVEDUJEMO

V petek, 25. avgusta, premislek o knjigi kritičnih premišljevanj SAMOUMEVNI SVET z avtorjem Miho Blažičem -- N'tokom.

V soboto, 26. avgusta, z Lučko Kajfež -- Bogataj o tem, da je ZEMLJA -- PLANET, KI NE RASTE.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.