Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPretekli dogodkiSrečanje s tržaškim pisateljem Borisom Pahorjem

Koledar prireditev

Srečanje s tržaškim pisateljem Borisom Pahorjem

25.08.17 ob 17:00 - 18:00 - Mladinska knjiga Izola

Ob njegovem 104. rojstnem dnevu.
Srečanje s tržaškim pisateljem Borisom Pahorjem

Mladinska knjiga in Cankarjeva založba vabita na predvečer 104. rojstnega dne pisatelja Borisa Pahorja v knjigarno Mladinska knjiga Izola. Na srečanju s starosto slovenskih pisateljev bomo predstavili zbornik Moč povezav in počastili njegov častitljivi jubilej.

Zbornik Moč povezav vsebuje prispevke z znanstvenega simpozija o reviji Zaliv, ki sta ga Mladinska knjiga in Cankarjeva založba v sodelovanju s Slovensko akademijo znanosti in umetnosti organizirali 6. aprila 2017 v Ljubljani. Vlogo in vpliv revije Zaliv ter prijateljstva med Borisom Pahorjem in Edvardom Kocbekom so v svojih prispevkih osvetlili Evgen Bavčar, Janez Bizjak, Vinko Ošlak, Tomaž Pavšič, Peter Kovačič Peršin in Tatjana Rojc. V zborniku so tudi uvodno besedilo prof. Borisa Pahorja, njegova govora s prireditve ob stoletnici in ob postavitvi spomenika ter nekatere njegove pomembne razprave iz preteklega obdobja, ki so prvič objavljene in so še vedno aktualne. Zbornik je uredil Zdravko Duša.


Pogovor z Borisom Pahorjem in urednikom Zdravkom Dušo bo povezovala novinarka Neva Zajc.


Lepo vabljeni na prireditev, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Društvom Primorski poletni festival in jo bomo sklenili s skupnim voščilom našemu spoštovanemu avtorju.

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.