Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovBologna po Bologni

Koledar prireditev

Bologna po Bologni

29.05. - 02.06.18 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

26. prodajna razstava otroških knjig.
Bologna po Bologni

Prodajna razstava Bologna po Bologni je pregled trenutno najbolj aktualnih, kakovostnih in nagrajenih knjig za otroke z vsega sveta. Letošnja že 26. Bologna po Bologni, ki jo že vrsto let pripravljamo Mladinska knjiga, otroški oddelek knjigarne Konzorcij, Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska − center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, in Slovenska sekcija IBBY, je tematsko osredotočena na kulturno dediščino.

Vabimo vas na ogled razstave v knjigarno Konzorcij, in sicer od 29. maja do 2. junija 2018, in na Strokovni dan v torek, 29. maja 2018, ob 10. uri v Mladinsko knjigo na Slovenski cesti 29, v dvorano Toneta Pavčka v Modri hiši − službeni vhod Mladinske knjige Založbe.


Program Strokovnega dne 29. 5. 2018:
10.00–11.00
Otvoritev razstave in pozdravni nagovori (mag. Iva Premerl, direktorica MKT, mag. Teja Zorko, direktorica MKL, Katarina Modic, vodja knjigarne Konzorcij).

Kulturni program otrok OŠ Valentina Vodnika iz Ljubljane pod vodstvom mentorice Marije Jakomin.

Pogovor z umetnico Huiqin Wang, avtorico slikanice Ferdinand Avguštin Hallerstein: Slovenec v Prepovedanem mestu in naslovne ilustracije letošnje Bologne po Bologni, bo vodila Irena Matko Lukan, urednica otroške literature pri MKZ.

11.00–12.00
Nagrajene in druge zanimive knjige po izboru mag. Tilke Jamnik.

12.00
Neformalno druženje in pogostitev.

Udeležba je brezplačna.

 

Delavnica – KITAJSKA KALIGRAFIJA ZA OTROKE 1. 6. 2018, ob 11. uri

V okviru letošnje prodajne razstave Bologna po Bologni, vas vljudno vabimo na ustvarjalno delavnico kitajske kaligrafije, ki je stara že več kot 3000 let. Kitajska letos 1. 6. praznuje dan otroka.

Na delavnici vam bo akademska slikarka doc. dr. Huiqin Wang približala osnove kitajskih pismenk, ki v sebi združujejo razumevanje celotne kitajske kulture.

Kitajske pismenke oz. poenostavljeno povedano kar sličice, so res tiste, ki nas očarajo.

Prijazno vabljeni na zabavno učenje in risanje!

Vstopnine ni!


 

Bologno po Bologni organizirajo Mladinska knjiga, otroški oddelek knjigarne Konzorcij, Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska - center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, in Slovenska sekcija IBBY.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.