Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovKnjižni pobegi z Nino

Koledar prireditev

Knjižni pobegi z Nino

22.02.18 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Gostje: Aljoša Harlamov, Nadina Štefančič in Igor Harb.
Knjižni pobegi z Nino

Nina Kožar bo na februarskem srečanju svoje goste izzvala s knjigo aktualnega Nobelovega nagrajenca za književnost Kazua Ishigure Ostanki dneva, ki smo jo spoznali tudi v filmski različici.

Ostareli butler Stevens, Ishigurov književni junak, ponuja številne iztočnice za debato, v  katero bodo zagrizli tokratni Ninini sogovorniki publicista Aljoša Harlamov in Nadina Štefančič ter filmski kritik Igor Harb. Kako povrniti smisel življenju, ko propadejo ideali in iluzije? Kam vse nas lahko zapelje naivna zvestoba »gospodarju«? S čim vse lahko ublažimo krivdo in očitke vesti? To je le nekaj vprašanj, ki jih bomo slišali in na marsikaj dobili tudi odgovore.

Obeta se nam zanimiv večer. 

Lepo vabljeni!

 

O knjigi:

Butler Stevens sem med potovanjem po angleškem podeželju nostalgično spominja »starih časov«, ko je bil v službi lorda Darlingtona. Tej službi je posvetil vse svoje življenje, ki sta ga osmišljevala čustvena obvladanost in odmaknjenost tako v profesionalnem kot v zasebnem smislu. A bližje ko je cilju svojega potovanja in dlje ko se poglablja v preteklost, bolj se zdi, da je njegovo življenje zapravljeno, zamujeno in prazno. Ostanki dneva so nesimentalna pripoved o obžalovanju.

 

P.S. Na knjižnih pobegih z Nino se nam lahko pridružite vsak zadnji četrtek v mesecu ob 18. uri, v knjigarni Konzorcij.

 

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.