Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovOtroški abonma

Koledar prireditev

Otroški abonma

19.10.17 ob 17:00 - 18:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Ob kamišibaju in rezijanskih pravljicah.
Otroški abonma

Letošnji otroški abonma v Konzorciju bo kot vedno namenjen knjigi, a to pot malo drugače.  Nekatere od pravljic, ki vas čakajo v knjigah na policah naše knjigarne, bodo pred vami oživele na majhnih lesenih odrih. Na način kamišibaj gledališča jih bodo oživljali  odlični slovenski kamišibajkarji in njihova gostiteljica Jelena Sitar.

Prvo srečanje je oktobrsko, v mesecu namenjenem naši ljubi Zlati Čebelici. Ker je  v centru pozornosti letošnjega praznovanja ilustratorka Ančka Gošnik Godec, ki je narisala veliko ljudskih junakov in junakinj, med drugim tudi tistih rezijanskih, bomo za začetek skupaj prelistali knjigo z rezijanskimi Zverinicami, Jelena pa vam bo zaigrala eno o Grdini.

Na prvem srečanju bomo tudi spoznali kamišibaj, izvedeli kaj je to in kako deluje.

Kamišibaj,  pripovedovanje zgodb ob slikah v malem lesenem odru, izvira z Japonske. Od 2013, ko se je pojavil  v Sloveniji, postaja vse bolj  priljubljena umetnost med otroki in odraslimi.  K nam je kamišibaj  zanesel  etnolog in lutkar Igor Cvetko, skupaj z Jeleno Sitar pa ga  v svojem  lutkovnem gledališču Zapik uprizarjata, raziskujeta in razvijata.  Jelena  predava na Pedagoški fakulteti  v Kopru gledališče, lutke in tudi kamišibaj, tako da ga poznajo tudi nove generacije učiteljev in uporabljajo pri pouku.

Otroški abonma poteka vsak tretji četrtek v mesecu ob 17. uri, v knjigarni Konzorcij, kjer vas vsak mesec čaka igrivo pravljično popoldne s kamišibajem in ustvarjalnimi delavnicami lutkovnega gledališča Zapik. Otroke vpisujemo na otroškem oddelku knjigarne. Obisk abonmaja je brezplačen.

Lepo vabljeni!

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.