Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovČajanka z Manco Košir

Koledar prireditev

Čajanka z Manco Košir

03.10.17 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Pogovor o egu z gostom Aljošo Bagolo.
Čajanka z Manco Košir

Novo sezono čajank bo Manca Košir začela s pogovorom o egu, ki ga bosta navdihovali dve knjigi. Delo Ryana Holidaya Ego je naš sovražnik in uspešnica mlade Ingrid Divković Vas j**e ego?

Gost večera bo partner in izvršni kreativni direktor Pristop Creative Aljoša Bagola. Večer bo glasbeno obogatil duo harmonik Miha Debevec in Dejan Kuser

egoRyan Holiday Ego je naš sovražnik: Ne glede na to, kaj poskušamo doseči v življenju, realnost nam kmalu razblini mladostniški idealizem. Na prizorišče stopi realnost, ki ima različna imena in pojavne oblike: spodbude, zveze, priznanja, politika. Vsakokrat nas lahko preusmeri od delovati k biti (nekdo). Od služenja k nastopanju. Ego na vsakem koraku pomaga pri tej preslepitvi.

(…)

Kaj vas žene?

Kakšen je vaš namen v življenju? Kaj bi radi naredili? Kajti namen je tisto, kar vam pomaga pri odgovoru na vprašanje: »Biti (nekdo) ali delati?« Če vas zanimate vi sami – vaš ugled, vaš položaj, vaša blaginja – je odgovor na dlani: govorite ljudem tisto, kar želijo slišati.

(…)

Tisto, čemur namenjaš svoj čas in s čemer si služiš denar, povratno vpliva nate. 

 

egogoIngrid Divković Vas j**e ego?:  Čutila sem, da želim živeti, in če želim, da je to moje življenje srečna igra, moram tudi igrati tako. V glavi. S polnimi pljuči, s čistim srcem.  Brez razmišljanja o izidih. In zadetkih.

         In da. Vedela sem. Z izpustitvijo gospoda Ega bom (od)pustila vso žalost in sumničenje Vse zavore. V igri, ki se ne preneha. Življenje. Danes sem srečna. Rada imam igro, ki jo igram. Ljudi, ki jih imam. Zavedam se, da so moja največja pridobitev. Večja od kakršnega koli priznanja in diplome. Nisem več rezervni igralec v tekmi svojega življenja. Čeprav znam še vedno zajokati. Pogosto. Zaradi nepravičnosti, zaradi mask. To ne bo kar tako izginilo. Niti ne želim, da izgine.

Na koga čakaš, da se zgodiš sebi?

 

Lepo vabljeni!

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.