Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPrešernova nagrajenca v Konzorciju

Koledar prireditev

Prešernova nagrajenca v Konzorciju

25.05.17 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

V ljubljanski knjigarni Konzorcij bomo gostili Metko Krašovec in Aleša Bergerja.
Prešernova nagrajenca v Konzorciju

Vabljeni v knjigarno Konzorcij, kjer bomo gostili letošnja osrednja Prešernova nagrajenca. Z Metko Krašovec in Alešem Bergerjem se bo pogovarjala Carmen L. Oven.

 

Aleš Berger (1946) je prevajalec, Sovretov nagrajenec in avtor več leposlovnih knjig. V začetku leta je pri Cankarjevi založbi izdal knjigo spominov na svoje večkratne obiske v Mednarodnem središču književnih prevajalcev v mestu Arles v francoski Provansi. Čez četrt stoletja (1989–2014) se razteza lok njegovih zapiskov, ki jih je zastavil še kot državljan Jugoslavije in iz katerih je razbrati, kako se je v tem času spremenilo skoraj vse: avtor, njegovo doživljanje sveta in domovine, njegovo razumevanje in udejanjanje prevajalskih veščin. Pa seveda tudi svet okrog njega, ki nikakor ni obstal na mestu.

 

Metka Krašovec (1941) je slikarka in grafičarka, ki je delovala v tujini in domovini. Od leta 1977 do upokojitve je bil profesorica za risanje in slikanje na ALU. Njeno delo je uvrščeno v številne slikarske zbirke, tudi v stalno zbirko Moderne galerije v Ljubljani. Pri Mladinski knjigi je pravkar izšlo Šepetanje, skupna knjiga s Tomažem Šalamunom, njenim življenjskim sopotnikom. Povezanost slikarke in pesnika, dveh izjemno močnih osebnosti, je bila globoka ter polna intenzivnih čustvenih in intelektualnih vezi. To se močno odraža v Šepetanju, v katerem se njuna opusa prvič stikata in prepletata.

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.