Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovTolstojev literarni muzej Jasna Poljana med zgodovino in poslanstvom

Koledar prireditev

Tolstojev literarni muzej Jasna Poljana med zgodovino in poslanstvom

23.03.17 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Kdaj je Jasna Poljana, ta oaza književnosti za mir, postala muzej? Kako je ušla revolucionarnim požigom, vojnim vihram in uničevalni sli tranzicijskih sil?
Tolstojev literarni muzej Jasna Poljana med zgodovino in poslanstvom

Forum slovanskih kultur in komisija nagrade Živa za najboljši slovanski muzej sta leta 2015 nagradila ruski literarni muzej Jasna Poljana, nekdanji dom velikana svetovne književnosti Leva Nikolajeviča Tolstoja, kot slovanski muzej leta. Kdaj je Jasna Poljana, ta oaza književnosti za mir, postala muzej? Kako je ušla revolucionarnim požigom, vojnim vihram in uničevalni sli tranzicijskih sil? Kakšni sta njeno poslanstvo in dejavnost danes?

Z dr. Galino Aleksejevo, vodjo raziskovanja v državnem muzeju Leva Tolstoja v Jasni Poljani in predsednico Mednarodnega odbora za muzeje literature v Mednarodnem muzejskem svetu (ICOM) in Julijo Vronsko, vodjo mednarodnih projektov v muzeju Leva Tolstoja v Jasni Poljani in vodjo knjižne nagrade Jasna Poljana se bo na predvečer njunega predavanja v Cankarjevem domu ob zaključku Festivala Tolstoj, iskalec resnice pogovarjala založnica in pisateljica Tanja Tuma. Za prevod bo poskrbljeno.

Lepo vabljeni!

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.  

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.