Skip Navigation LinksDomovSkupina MKKoledar dogodkovPogovor s Care Santos

Koledar prireditev

Pogovor s Care Santos

27.03.17 ob 18:00 - 19:00 - Knjigarna in papirnica Konzorcij

Pogovor s priljubljeno in večkrat nagrajeno špansko pisateljico, avtorico knjig Prodam mamo, Prodam očeta in Prodam Rozinkota.
Pogovor s Care Santos

Bi si upali prodati mamo in očeta? Kaj pa bratca? Zamisli, kako je to mogoče tudi izpeljati, najdete v knjigah Prodam mamo, Prodam očeta in Prodam Rozinkota. Če pa se nobeden od knjižnih nasvetov Nore in Oskarja ne bo obnesel, o vsem skupaj lahko neposredno povprašate kar njihovo avtorico Care Santos.

Z izjemno priljubljeno in večkrat nagrajeno špansko pisateljico Care Santos, njeno slovensko prevajalko Barbaro Pregelj ter strokovnjakinjo za mladinsko književnost ter pisko spremne besede dr. Mileno Milevo Blažić se bomo srečali v ponedeljek, 27. marca 2017, ob 18. uri, v knjigarni Konzorcij.

Pogovor, ki bo potekal v španščini in bo prevajan, bo moderirala Simona Kopinšek.

Toplo vabljeni!

 

Care Santos živi v Mataróju v Kataloniji in večinoma piše v kastiljščini, v zadnjem času tudi v katalonščini. Svoje navdušenje nad zgodbami je prvič prelila na papir v obliki lastnih zgodb že pri osmih letih. Študirala je pravo in španščino, ustvarjalna pot jo je zanesla tudi v novinarske vode, trenutno se v celoti posveča pisanju. Je tudi soustanoviteljica in dolgoletna predsednica Društva mladih španskih pisateljev.

Njena besedila so deležna precejšnje kritiške pozornosti, zelo je tudi priljubljena med bralci. Za svoje ustvarjanje v španščini in katalonščini je prejela več pomembnih nagrad, nazadnje letos prestižno nagrado Nadal. Njena besedila so prevedena v 19 jezikov.

Za knjigo Prodam mamo je Care Santos dobila nagrado Barco de Vapor, leta 2011 je bila uvrščena na seznam belih vran, med najboljše mladinske knjige, ki ga vsako leto pripravijo v Mednarodni mladinski knjižnici v Münchnu. Leta 2014 je to besedilo v slovenskem prevodu izšlo pri založbi Malinc ter prejelo nagrado za kakovost zlata hruška, ki ga podeljuje Pionirska. Prejemnik znaka kakovosti je tudi njeno drugo v slovenščino prevedeno besedilo, Prodam očeta.   

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

 

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Zmenek s knjigo.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.