MK Skupina

Mladinska knjiga Založba d. d.

Slovenska 29
1000 Ljubljana
E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00
Pomembnejši kontakti

Založništvo

Trgovina

Tiskarstvo

Tuji trgi

MK Založba

MK Založba

Družba s 70-letno tradicijo, ki je doslej izdala blizu 22.000 naslovov v skupni nakladi preko 102 milijona izvodov. Letno skupaj s ponatisi izdamo preko 500 naslovov. Z leti se je Založba Mladinska knjiga razvila v splošnega založnika z bogatim in razvejanim programom za vse generacije.

Cankarjeva založba

Cankarjeva založba

Cankarjeva založba je založnik z več kot 70-letno tradicijo in približno 60 knjižnimi izdajami, ki svoje bralce nagovarja v več knjižnih zbirkah. Odlikuje jo širok seznam slovenskih avtorjev, ki so založnika našli ravno pri Cankarjevi založbi in ji prinesli številne najvišje slovenske literarne nagrade.

Mladinska knjiga Trgovina

MK Trgovina

Družbo z okoli 500 zaposlenimi, 50 trgovinskimi enotami in več kot 60 milijonov evrov letne realizacije odlikujejo široko razvejena mreža knjigarn in papirnic ter veleprodajnih centrov po vsej Sloveniji, umetniška galerija in knjižni antikvariat.

Vizitka

Vizitka

Mladinska knjiga
Slovenska cesta 29,
1000 Ljubljana

Telefon: 01 241 30 00
E-naslov: info@mladinska.com

Pomembnejši kontakti
 

 

Družba ima 20-letne izkušnje na področju logističnih storitev. Storitve izvaja v enem največjih skladišč odprtega tipa v Sloveniji (preko 22.000 m2 zaprtega skladiščnega prostora), ki je sodobno opremljeno.

MK Zagreb

Zaposlitev

Zaposlitev

Mladinska knjiga si želi v svojih vrstah samostojnih, zanesljivih, odgovorni in ambicioznih sodelavcev, ki se želijo v dinamičnem delovnem okolju dokazati s svojim znanjem, izkušnjami in sposobnostmi.

Koledar prireditev

Otroški abonma

Otroški abonma

15.10.18 ob 17:00 - 18:00, Knjigarna in papirnica Konzorcij

Na obisku pri Mojci Pokrajculji.

Druženje s Pikijem Jakobom

Druženje s Pikijem Jakobom

15.10.18 ob 17:30 - 18:30, Mladinska knjiga Medvode

Pravljično druženje s priljubljenim knjižnim junakom.

Novice

Roman Gašperin: »Kaj tako norega si nisem predstavljal.«

Kdo pozna zbirko otroških ljudskih pesmic Enci benci na kamenci, naj dvigne roko! Ste jo dvignili? Seveda! Kdo pa pozna gospoda, ki se je vsega skupaj spomnil in uredil v eno najbolj priljubljenih pesniških zbirk pri nas? Ste tudi tokrat dvignili roko? Verjetno je takšnih herojev bolj malo.

Nagrada učbeniku Zgodovina 1

Na knjižnem sejmu v Frankfurtu so včeraj podelili nagrade BELMA za najkvalitetnejša učna gradiva, ki nastanejo v državah Evrope. Bronasto nagrado v kategoriji učbenikov za srednjo šolo je prejel učbenik za zgodovino v prvem letniku gimnazij Zgodovina 1, Prazgodovina in stari vek (založba Mladinska knjiga, 2017). Nagrajeni učbenik je v kombinaciji z interaktivnim gradivom zasnovan kot sodobna knjiga, ki je dijaku sopotnica na poti odkrivanja preteklosti in samih sebe, zgodovina pa je pri tem učiteljica za življenje.

Sovretova nagrada Urošu Kalčiču

Društvo slovenskih književnih prevajalcev letošnjo Sovretovo nagrado namenja Urošu Kalčiču. Nagrajen je za "polnokrvno poustvaritev" dveh romanov Donne Tartt Skrivna zgodovina (The Secret History) in Lišček (The Goldfinch), ki sta izšli pri Cankarjevi založbi.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.