Reader's Digest

NASLOVNICA 1811

Svetla prihodnost je že tu

Ko sem ga prebirala, sem se spomnila, kaj nam je pred kakimi petimi leti pripovedoval šef, ko se je vrnil s službene poti v San Francisco. Sprehajal se je po ulici, polni barov in kavarn, vse mize so bile zasedene, ampak ljudje pri njih se niso pogovarjali med seboj. Strmeli so vsak v svoj telefon ali tablico. Spominjam se, kako sem si takrat mislila, ti Američani so pa res čudaki.

Kako leto zatem sem bila (službeno) v Mariboru in s sodelavko sva se zvečer znašli v prijetni kavarni v starem delu mesta. In se prepričali, da je prihodnost že tu: za mizo nasproti najine sta sedela fant in dekle v začetku dvajsetih. V rokah sta imela vsak svoj telefon in v slabi uri, kolikor sva s sodelavko ostali v kavarni, si nista izmenjala niti ene besede.

Oktobra sem se odpravljala v Pariz. Navdušena in vznesena kot morjeplovci iz našega kviza V iskanju novih obzorij (str. 82) sem doživela hladen tuš, ko sem ugotovila, da se je tudi potovanjem zgodila prihodnost. Da moraš rezervirati, plačati, potrditi rezervacije, natančno vedeti, kdaj boš obiskal kateri muzej itd., kateri javni prevoz boš uporabljal … Skratka, vsaka spontanost odpade.

Je prihodnost, le da ne vem, če je res tako svetla.

MAJA LIHTENVALNER, urednica (2018/11)

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.