Reader's Digest

Naslovnica RD1701

Premisli, preden zineš

Ali pa molk je zlato – če ste bolj za starosvetnosti. Po decembrskih praznikih, ki so prava orgija besedovanja in besedičenja, ko prijazne besede kot v gejzirjih bruhajo iz naših ust, si človek zaželi malo tišine.

Predvsem pa časa za premislek. Neverjetno, koliko nepremišljenosti nam zdrsi z jezika ali izpod prstov, koliko prismuknjenosti preži na nas s televizijskih in drugih ekranov, kakšne prismodarije se trosijo v eter … In včasih imaš res občutek, da je za to inflacijo neumnosti krivo samo dejstvo, da si ne vzamemo časa, da bi pošteno premislili, preden kaj bleknemo.

Zato bom (vsaj) januarja malo bolj tiho. V tišini bom tuhtala o svojih spodrsljajih in o  dobrobitih odpuščanja. Pa kakšno dobro knjigo bom prebrala. 

Vam, dragi bralci, pa v branje priporočam nekaj biserov januarske revije: pogovor z Damjano Bakarić, ki je s svojo iskreno izpovedjo vzela moč tesnobi, članek o Anki Lipušček Miklavič, pa o mladih Evropejcih, ki skušajo uspeti v tujini, o materi Tereziji, novih načinih zdravljenja hudih bolezni, pa o alfa samcih, katerih osnovna lastnost je tiha samozavest …

In prav te tihe samozavesti želim tudi vam,

MAJA LIHTENVALNER, urednica (2017/1)

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.