Reader's Digest

naslovnica 1812

Vpliv vode na (zimsko) počutje

Da je v določeni točki evolucije neka živalska vrsta splezala na kopno in se tam razvijala naprej, nekaj njenih pripadnikov pa je ostalo v vodi. In tem zadnjim sem strašno zavidala.

Še zdaj včasih rečem, da bi zlato ribico, če bi jo srečala, prosila za škrge, da bi lahko po mili volji plavala in se potapljala, ostala tam spodaj, v modrini brez konca in kraja.

Seveda se zavedam, da je moja očaranost nad vodo evolucijsko, fiziološko in nevrološko pogojena, čeprav sem ji v času svoje osebne evolucije pripisala najrazličnejše metafizične, duhovne in druge neznanstvene pomene.

Eden mojih najljubših spominov na vodo je namakanje v toplicah z babico. Tiste tri ure breztežnosti v bazenu v soboto so me lahko še več dni ohranjale v stanju lebdečega zadovoljstva. Tako da se brez težav poistovetim z Islandci in njihovo ljubeznijo do kopanja (vse o tem v članku na str. 90). Podatek, da je nekaj več kot 400.000 prebivalcem na voljo več kot 400 javnih bazenov, se mi zdi sanjski. Kaj bi dala, da bi Ljubljana premogla vsaj en pokriti olimpijski bazen!

Lep december vam želim!

MAJA LIHTENVALNER, urednica (2018/12)

Kontaktni center za informacije in naročanje

Spletna naročilnica

Telefon: 01 241 36 61
E-pošta: rdslovenija@mkz.si

Uredništvo

Revija Reader's Digest Slovenija
1536 Ljubljana
urednistvo@rdslovenija.si

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.