Revija Pil

Ti & jaz

Ko se prepirajo starši ...

slika

Besedilo: Barbara Jarc, fotografija: Shutterstock

Razlika med drobnimi nesporazumi in resnim prepirom

Nesporazumi so del življenja. V vsakem odnosu se pojavijo: med prijatelji, med brati, med starši in otroki, med očetom in mamo ... Ko je v odnosu več ljudi, pride do trenj, ker si vsak kaj predstavlja po svoje, vsak ima svoje želje ... Vendar nesporazumi sami po sebi niso nič hudega. Če jih le znamo reševati konstruktivno. Torej da se mirno pogovorimo, si prisluhnemo in poiščemo kompromis – srednjo pot, s katero bomo vsaj približno zadovoljni vsi vpleteni. Ali da enkrat popusti eden, drugič pa drugi. V samem bistvu takšna trenja vašega odnosa ne bodo ogrozila. Še vedno boste vedeli, da se imate radi. Da ste drug drugemu zavezniki. Da se podpirate.

Ko gre zares ...

... pa tega občutka povezanosti ni več. Vzdušje doma je naelektreno in napeto. Tebe pa najbrž nekje na dnu duše navdaja groza in občutek imaš, da se ti podira svet.

Nadaljevanje preberi v novem Pilu!

Moje mnenje za naslednjo številko

Bralna pianistka nam je pisala:

»Bi lahko v rubriki Ti&jaz pisali o puberteti, ki bdi nad glavami 1001 najstnika?«

Puberteta je lahko hudo naporna reč. Kako vpliva na vas? Kaj vas najbolj bega? S čim imate največje težave? Kaj bi radi izvedeli od staršev, pa vam ne zmorejo ali nočejo povedati? Kako ste se v puberteti spremenili? V čem je največja sprememba? Opišite nam svojo puberteto in odpišite bralni pianistki!

Svoja mnenja ali izkušnje pošljite na PIL,1536 Ljubljana, ali na e-naslov pil@mkz.si, s pripisom MOJE MNENJE. Napišite svoje ime in koliko ste stari! Ti podatki bodo uporabljeni izključno za (morebitno) objavo v tej rubriki in bodo po objavi izbrisani. Upoštevali bomo odgovore, prispele do 28. februarja 2017.

Lahko napišeš tudi, o čem želiš brati v rubriki Ti & jaz.

Imaš kakšno vprašanje in te zanima, kako bi nanj odgovorili drugi pilovci? Ti je kaj zelo všeč, te veseli in osrečuje – ali pa te moti, skrbi in ti gre na živce?

Sodeluj!

Tvoji podatki (neobvezno)

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Vesela šola

Vesela šola

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.