Revija Pil

Intervju

Rok Trkaj

Slika
Besedilo: Jana Zirkelbach, fotografija: RTVSLO

Rok, že kar nekaj časa nisi izdal nobenega novega albuma, pač pa ravnokar izdajaš novo knjigo, ki bo zanimala tudi pilovce. Povej nam kaj o knjigi!

Tako je, izdajam album in knjigo oz. učbenik, ki sva ga ustvarila skupaj z dr. Igorjem Saksido in Mladinsko knjigo. Zadeva se imenuje Kla kla klasika. Sama rdeča nit albuma in učbenika pa je popeljati poslušalce skozi klasične pesnike našega obdobja, a tokrat v malce drugačni, bolj moderni, v rap izvedbi. Na ta način bodo morda klasični pesniki marsikoga (kot so mene) navdušili, da jih bomo bolje in raje brali, saj so suhoparne predstavitve, kot jih imamo v šolskih klopeh, po navadi dolgočasne, škoda, ker so imeli veliko zanimivega za povedati. Tako da je Kla kla klasika nov veter v stara jadra, ki pelje našo ladjo, polno narodnih zakladov, naprej v nove in neznane kraje prihodnosti.

Kako si se za to odločil?

Iz Mladinske knjige so me poklicali, da bi naredil priredbo pesmi Valentina Vodnika Dramilo. Potem pa jim je bila tako všeč, da so me poklicali na sestanek in vprašali, ali bi sodeloval v širši izvedbi projekta. Najprej je bilo mišljeno, da bi odrecitiral nekaj pesmi ... jaz in Anže Breskvar, ki je producent, pa sva se kar zaprla v studio in naredila album. (smeh)

Pišeš tudi besedila za naše pevce, Nino Pušlar, Nušo Derenda, Manco Špik … Katera najbolj poslušana pesem ima tvoje besedilo?

Uf, nikoli ne gledam, katera je najbolj poslušana. Bolj na to, katera mi je všeč. Od Nine mi je všeč Tvoj Tattoo in Odhajam z vetrom, za Manco pa sem napisal Baila Baila, ki je postala zmagovalka Melodij morja in sonca. Sedaj pa si želim, da bi napisal nekaj pesmi za Erika, ki ustvarja svoj album in s katerim že dlje časa sodelujeva in nastopava na odrih.

Cel intervju te čaka v Pilu!

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Vesela šola

Vesela šola

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.