Skip Navigation LinksDomovKnjigeKnjižne nagradeNagrada modra ptica

Nagrada modra ptica

Natečaj za nagrado modra ptica

slika

Skupina Mladinska knjiga že petič razpisuje književno nagrado modra ptica za najboljše še neobjavljeno književno delo, in sicer za zvrst »roman za odrasle«. Znotraj romana je natečaj odprt za vse žanre in vsebine.

Avtorje in avtorice vabimo, naj na natečaj prijavijo svoja še neobjavljena dela, ki niso krajša od 7 in daljša od 15 avtorskih pol in so v izvirniku napisana v slovenskem jeziku. Delo, ki ga prijavljajo, ne sme sodelovati še v kakšnem drugem natečaju.

Vsa dela morajo biti poslana po pošti na naslov Mladinska knjiga Založba d. d., Slovenska 29, 1000 Ljubljana, s pripisom »Nagrada modra ptica«. Natisnjena morajo biti v sedmih izvodih na papirju v formatu A4, pisava Times New Roman, velikost črk 12, razmik 1,5 vrstice. Avtorji naj založbi posredujejo naslov stalnega bivališča, naslov e-pošte in številko mobilnega telefona. Skrajni rok za oddajo besedila na pošto je 16. avgust 2017.

Strokovna komisija v sestavi Nela Malečkar (predsednica), Aljoša Harlamov (namestnik predsednice), Andrej Blatnik, Andrej Ilc, Bojan Švigelj, Matjaž Vračko in Tatjana Stojić (člani) bo prebrala vsa prispela dela in najboljšemu podelila nagrado v višini 12.000 evrov bruto. Nagrada vključuje avtorski honorar do naklade 5.000 izvodov.

Nominirance in zmagovalni roman bomo razglasili sredi novembra 2017, nagrada pa bo podeljena ob izidu knjige v prvi polovici leta 2018.

Pravilnik o podelitvi nagrade in širša obrazložitev o nagradi oziroma natečaju je objavljen tukaj (pdf)

 

Dobitniki modre ptice


Modra ptica poletela k Pogodbi Mojce Širok

Predsednica letošnje žirije Nela Malečkar je včeraj v knjigarni Konzorcij obelodanila skrbno varovano skrivnost: zmagovalni roman petega natečaja Modra ptica je Pogodba Mojce Širok.

Nagrada modra ptica Romanu Rozini

Mladinska knjiga je že tretjič podelila nagrado modra ptica za še neobjavljeno izvirno leposlovno delo, tokrat za odrasle. Prejel jo je Roman Rozina, ki je žirijo prepričal z delom Županski kandidat Gams.

Modro ptico ima Vinko Möderndorfer

Vinko Möderndorfer je prejemnik nagrade modra ptica za najboljši mladinski roman. Zgodba z naslovom Skoraj kot v filmu izide marca 2013.

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Pridružite se nam na Facebooku

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.