DECEMBER

Ah, spet ta čas. Čas (z)mešanih občutij, ko se nas lotevajo iskrena čustva, histerija, lučke in temačnost, preobilje hrane in mraz znotraj in zunaj, omamljenosti in trdni sklepi, začetek vseh kur, sprememb in drugačnega življenja, obdarovanja, družine, miru, novoletnih detonacij …

Zdi se, da nam tudi praznični dnevi uhajajo iz rok, vedno manj vemo, kaj sploh proslavljamo, pa ne po lastni krivdi, »bombardirani«  smo namreč z vseh strani: pij, jej, kupi, čestitaj, veseli se! In če si pogledamo v srce, mar ni tâko celotno leto, decembra pa nastopi vrhunec?

Pa vendar je to obdobje miru, čas za družino, čas, da se spomnimo vseh, ki imajo še manj sreče kot mi. Po naši tradiciji prvo decembrsko praznovanje sega 2018 let nazaj, v že takrat nemirno deželo. Zgodbo o rojstvu nam je prinesla pisana beseda. Besede, ki so postale knjiga, in knjige nas najbolje informirajo že tisočletja in še nas bodo, ne glede na vse digitalne »pretnje«. Seveda je knjiga mnogo več kot informacija. Že naša država se je rodila iz jezika, izšla je iz leposlovja in knjige. Praznični čas se zdi kot nalašč zanje. Dolge večerne ure so, ki nas vabijo v top(l)o bralno intimo in čarajo za nas: popeljejo nas po svetu, pokažejo nam nove stvari, dajo nove vpoglede in ideje, iz nas naredijo junake, prestavijo nas v boljše svetove, naredijo nas modrejše, bolj dojemljive, zrelejše in boljše, prinašajo nam  notranji mir, po katerem hrepenimo. Neverjetna sreča je, da je knjig toliko, da jih bo tudi najboljši  bralec prebral samo peščico. Toliko jih je, da jih vsak najde veliko zase, še bolj priročno in prijazno v teh dneh pa je, da jih bomo našli za darilo vsem, ki nam kaj pomenijo. Ni kaj dodati.

 

Za vas in vaše najbližje smo pripravili pisan izbor knjig in drugih izdelkov, s katerimi boste lahko v času, ki prihaja, ustvarili svetle in čarobne trenutke.

Izvor dober dih.jpg na vešalih.jpg piki jakob 

Prisrčno vabljeni.

 

Vabljeni v knjigarno Konzorcij, kraljestvo knjig.

 

 

Logo MKLJ        

 

    

 

 

Vizitka

Knjigarna in papirnica Konzorcij
Slovenska 29, Ljubljana

Odpiralni čas >
Kontakti >

INFORMACIJE

Za vas bomo poiskali knjige, revije, stripe itd., vam sporočili cene, knjige poslali po pošti...
VPRAŠAJTE NAS

 

 

Prijava na E-novice

Vabljeni na Zmenek s knjigo!

Spletna knjigarna

Emka.si

Preverite, če je knjiga, ki je na Emka.si, na voljo v Konzorciju.

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.