15 MINUT ZA OBROK

slika Zdrav obrok za vso družino v samo 15 minutah!

Najslavnejši evropski kuhar: vedno simpatični Jamie Oliver predstavlja nov, revolucionaren način kuhanja. Zdaj je možno: v 15 minutah boste pričarali zdrave in okusne obroke, primerne za družinska kosila, pogostitev nenapovedanih gostov, razvajanje v dvoje, študentske obroke …Raznolikost je zagotovljena: naveličani testenin na vedno enak način in »šnicla s krompirjem«? Jamie predstavlja preproste, raznolike in slastne recepte z vsega sveta!

 
 • Bogata izbira: Jamiejeva nova kuharica vam prinaša več kot 150 različnih obrokov  s skupno več kot 200 recepti.
   
 • Strokovnjaki potrjujejo: vse recepte je strokovno pregledala, preverila in preizkusila ekipa nutricionistov.
   
 • Cenovno ugodno: Jamie je upošteval tudi finančni vidik. Povprečen obrok v tej knjigi, sestavljen iz raznolikih sestavin, stane okoli 4,5 evra na osebo, mnogi preprostejši recepti pa vas bodo stali precej manj.
   
 • Za zdravje: na koncu knjige boste našli natančen prikaz kalorij, maščob, sladkorjev in nasičenih maščob za prav vsak recept ter koristne nasvete nutricionistke.

 

»Mislite, da nimate časa za kuhanje? Pomislite znova!«
(J. Oliver)

 

Oglejte si nekaj receptov iz knjige

Za ogled v večjem formatu kliknite na sliko.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

 

Jamie o svoji novi knjigi:

»Ta knjiga je v celoti posvečena željam, ki ste jih naslovili name: po receptih za super hitro, okusno in zdravo hrano, ki jo lahko uživate prav vsak dan.
Ustvarjanje teh receptov je bilo zame popolnoma nova izkušnja. Potrudil sem se, da so premišljeni, smiselni, zabavni in celo družabni, odlične sestavine pa vam bodo razvajale brbončice z raznovrstnimi okusi.
/…/
Navdih sem črpal iz vseh kotičkov sveta in zbral okuse, ki jih imamo tako zelo radi. Poigraval sem se z znanimi piščančjimi jedmi in testeninami, zrezki, azijsko poulično hrano, izvrstnimi maroškimi okusi, odličnimi solatami in številnimi drugimi poslasticami. Pravzaprav sem združil vse vrste hrane, ki jo vi, bralci, obožujete. In v tej knjigi je nekaj najhitrejših in najpreprostejših obrokov, ki sem jih kdaj pripravil.

Recepte sem večkrat preizkusil, da bi bila knjiga zanesljiva pomočnica v kuhinji vam in, upam, tudi vaši družini, ko bo prehajala iz roda v rod. Mislim, da vam bo resnično všeč. Jaz sem nadvse ponosen nanjo!

To je daleč najbolj uravnotežena in navdušujoča kuharica za vsakdanjo rabo, kar sem jih videl — in če vam je bila knjiga 30 minut za kosilo všeč, vam bo ob tej vzelo sapo.«

»Vsekakor je kuhanje po receptih stare šole, ko si vzamemo čas, užitek vsakega domačega kuharja, toda ta knjiga je pripomoček za okusne in hitre jedi za zaposlene ljudi.«

Komentarji

 • Dodaj na Twitter
 • Dodaj na MySpace
 • Dodaj na Delicious

Pridružite se nam na Facebooku!

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.