GLASBA - VELIKA SLIKOVNA ENCIKLOPEDIJA

Potopite se v magični svet glasbe in …

  • odkrijte, kako so različne kulture in ljudstva doživljali glasbo
  • spoznajte različne glasbene svetove in žanre, od pradavnine do danes
  • od blizu si oglejte razvoj glasbil; od prvih koščenih glasbil do zapletenih električnih kitar
  • preberite dramatične življenjske zgodbe ključnih ustvarjalcev in izvajalcev

Bogato ilustrirana enciklopedija Glasba jedrnato in privlačno predstavlja dolgo in navdihujočo zgodovino glasbe; od prazgodovinskega oponašanja živali in udarnih ritmov, ki so vojščake pozivali v boj, do cerkvenih hvalnic in pop glasbe na stadionih, kjer vladajo glasbene zvezde.

slikaslika

Podrobno se boste seznanili s teorijo glasbe in glasbenimi žanri vzhoda in zahoda: od srednjeveških napevov in koncertne klasike do modernih ritmov bluesa, jazza, rokenrola, hiphopa in popa.

Spoznali glasbo vseh celin in stoletij: od glasbe starodavne kitajske in afriških plemen do južnoameriških ritmov in japonskega popa.

Pred vašimi očmi bodo vzniknili največji glasbeni ustvarjalci in izvajalci: Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, Peter Ijič Čajkovski, George Gershwin, Elvis Presley, John Lennon …

Od blizu si boste lahko ogledali najrazličnejša glasbila vseh časov: majevsko okarino, didžeridu, kitajsko lutnjo, čembalo, harfo, saksofon, električno kitaro …
 

ENOSTAVNO PERFEKTNO!

Rok Golob

"Brez občutka je vse karkoli počneš, nič", pravi Billie Holiday v knjigi Glasba. Ta knjiga pa je ustvarjena z vrhunskim občutkom. Vsebuje izjemno estetiko, ki ima moč, da te transformira v različna obdobja, popelje v raznolik, bogat, skrivnosten in magičen glasbeni svet. Ta enciklopedija je pravi energetski vrelec glasbe. Potovanje po knjigi ti postane všeč v trenutku, saj je razmerje med tekstom, fascinantnimi fotografijami, poučnimi citati, poudarjenimi zgodovinskimi fakti in dodatnimi zanimivostmi enostavno perfektno. Glasbeno prepotujete svet skozi čas, se zraven učite in uživate.
Rok Golob, skladatelj, dirigent, aranžer

Odprte strani iz knjige

Odprta stranslika

Na straneh kot je ta boste brali o različnih glasbenih temah: o zgodovini glasbe, nastanku in zgradbi inštrumentov, glasbenih žanrih, ustvarjalcih in izvajalcih v vseh dobah in z vseh celin.

Bogastvo fotografij in ilustracij je prava paša za oči. Zato vam ob branju privlačno napisanega besedila ne bo nikoli dolgčas.

Kaj se je zgodilo pred tem, kaj je sledilo? Razdelki »prej« in »potem« vas vodijo do sorodnih vsebin in zanimivostih nazaj v preteklost ali naprej v prihodnost.
 

slikaslika

Največji skladatelji in glasbeniki so v sliki in besedi predstavljeni na dveh straneh. Spoznali boste njihova življenja in talente, umetniški razvoj in ključna dela.
 

Odprta stran
slika

Vsako poglavje – od začetkov in srednjega veka do romantike in moderne dobe – uvaja časovni trak – razpredelnica, ki pregledno in jedrnato povzema največje dogodke posameznega obdobja.

Komentarji

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Pridružite se nam na Facebooku!

FacebookVabljeni v skupino ljubiteljev branja Radi beremo!

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.