Fejstbuk

NOVO: Zavetje vode

Sarah Crossan

Poetična in berljiva pripoved verzih


Kasienka in njena mama s Poljske v Anglijo pripotujeta samo z enim kovčkom in vrečo perila. Kasienka je zbegana in žalostna, njena mama pa ima strto srce in se je sem odpravila iskat izginulega moža. Kasienka s težavo navezuje stike, na novi šoli se ne počuti sprejeto, sooča se s težavami, ki so ji bile doslej tuje. Oživi le, ko gre plavat, čeprav se tudi ob tem ne more znebiti občutka, da se potaplja. A v zavetju vode sčasoma najde moč, razumevanje, ljubezen in pogum, da se spopade z ovirami, ki ji jih je življenje postavilo na pot.  

Več o knjigi >

 

NOVO: Neskončen stolp želv

John Green

V redu je tudi to, da nisi v redu!

 

Šestnajstletna Aza nima namena raziskovati skrivnostne smrti milijarderja Russella Picketta, a v igri je nagrada v vrednosti sto tisoč dolarjev in njena najboljša, neustrašna prijateljica Daisy si želi rešiti primer. Aza se trudi. Poskuša biti dobra hčerka, dobra prijateljica, dobra učenka, punca in celo dobra detektivka, hkrati pa preživeti v vse bolj zgoščeni spirali lastnih misli. Ko se zdi, da gre vse samo še navzdol, se vendar pojavi upanje …

Več o knjigi >

 

NOVO: Vse, vse

Nicola Yoon

Pripoved o ljubezni, polna nepredvidenih preobratov

Vse, vse

Madeline je alergična na ves svet. Pa ne v prenesenem pomenu. Zaradi bolezni ne sme iz hiše, pravzaprav ni bila zunaj že 17 let. Edini dve osebi, s katerima je v živem stiku, sta mama in medicinska sestra Carla. Toda nekega dne se v sosednjo hišo vseli družina in z njo fant njenih let. Medtem ko ga Madeline opazuje skozi okno, se njen in njegov pogled ujameta. Fantu je ime Olly in ne traja dolgo, ko naveže stik s skrivnostno sosedo. Od prvega dne je jasno, da bo to, kar sledi katastrofa. A ne takšna, kakršne se je je bala Madeline.

Več o knjigi >

 

NOVO: Vesolje, me slišiš?

Jack Cheng

Roman o družinski ljubezni, upanju, spoštovanju in nalezljivem optimizmu

Vesolje, me slišišEnajstletni Aleks Petroski je poseben fant. Obožuje vesolje, rakete, mamo, brata in kužka Carla Sagana. Brez vednosti domačih se z njim odpravi na tvegano pot iz domačega Kolorada v Novo Mehiko na Šov amaterskih raketnih modelarjev. S sabo ima zlati ipod, na katerem zbira posnetke za na milijone svetlobnih let oddaljena inteligentna bitja, ki ga bodo nekoč našla in lahko spoznala, kakšna je bila Zemlja. A vse ne gre po načrtih. Čeprav po poti spozna mnogo prijaznih in skrbnih ljudi, ga ti ne morejo obvarovati pred uničujočimi skrivnostmi, ki se druga za drugo razkrivajo pred njim.

Več o knjigi >

 

 

Pridruži se nam na Facebooku!

Facebook

Kako do knjig?

Zbirke

 

slika

slika

slika

      SREDNJI SVET

 

Znak zlata hruška

slika

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.