Čudežna bolha Megi

slika

Čudežne bolhe (po latinsko Siphonaptera magica), ki slišijo na ime Megi, imajo prav posebno poslanstvo. Ker zelo veliko vedo o živalih, jim pomagajo pri najtežji nalogi: najti pravega človeka zase.

Bisernat odblisk čudežnih bolh nemara opazite, če ljubeče opazujete svojo domačo živalco. V vsej svoji slavi pa se vam predstavijo v zbirki Čudežna bolha Megi, ki jo za otroke od 5. leta dalje in njihove starše piše Desa Muck.

S prikupnimi in – kot je zanjo značilno – zabavnimi zgodbami na nevsiljiv način opominja, da domača žival v hišo res prinese veselje, vendar zahteva tudi skrb, nego in dobršno mero odgovornosti. Na koncu vsake knjige dobi besedo še veterinarka, ki o vsaki živali pove marsikaj zanimivega in koristnega. Besedilo odlično dopolnjujejo prikupne ilustracije Maše Kozjek!

MegiČUDEŽNA BOLHA MEGI IN ZLATI RIBICI DARJA IN IVO
Tudi zlate ribice so včasih poročene. Tako je bilo z Darjo in Ivom. Ste že kdaj  videli zlato ribico plesati? To je počela  Darja Srčica. Postala je slavna, Ivo pa je  od vsega blišča skoraj umrl. Še dobro,  da je čudežna bolha Megi vedno blizu …

 

Čudežna bolha Megi in dihurček JurčekČUDEŽNA BOLHA MEGI IN DIHURČEK JURČEK
Najstnik Zoran si je za odličen uspeh zaželel dihurčka Jurčka. Mlajši bratec Miki je bil proti, saj je vedel, da njegov starejši brat prav nič ne ve o dihurjih in da ga tudi ne zanimajo zares. Da se želi z njim le postavljati pred prijatelji. Življenje dihurčka ni bilo prav prijetno, zato je pokazal, da je tudi zver. K sreči sta bila z njim tudi bolha Megi in Miki.

 

Čudežna bolha Megi in kobila RikaČUDEŽNA BOLHA MEGI IN KOBILA RIKA
Romanca, ki se je zelo bala konjev, se je s pomočjo konjarke Nataše spoprijateljila s čudovito kobilo Riko. Skupaj s sestro Jasno sta si zaželeli, da bi bila samo njuna. Žal pa je prišlo do hudega zapleta, zato je na pomoč priskočila prijazna, predvsem pa čudežna bolha Megi.

 

slikaČUDEŽNA BOLHA MEGI IN PODGANICI ANČKA IN KATKA
Kaj se zgodi, ko oče, Nikica in Oskarček namesto kanarčka kupijo podganici Ančko in Katko ter jih doma pričaka mama, ki ni preveč navdušena nad hišnimi ljubljenčki? Še sreča, da se je podganicama pridružila bolha Megi …

 

slikaČUDEŽNA BOLHA MEGI IN BERNARDINEC KARLI
Megi je bila prepričana, da bernardincu Karliju ne bi mogla najti boljših lastnikov od Katarine in Uroša. A ko v hišo pride dojenček Igor, se za Karlija začnejo težki dnevi. Še sreča, da se Megi domisli zvitega načrta …

 

slikaČUDEŽNA BOLHA MEGI IN ZAJČEK BRANKO
Medtem ko bolha Megi spi, se zgodi katastrofa. Občutljivega zajčka Branka dobi za svoj peti rojstni dan razvajena Metka. Ubogi zajček! Bo Megi lahko popravila napako in našla Branku pravega lastnika?

 

slikaČUDEŽNA BOLHA MEGI IN ŽELVICI TAŠKA IN TONI
K Megi pride vodna bolha Marina in jo zaprosi za pomoč pri vodnih želvicah Taški in Toniju. Romanca sicer lepo skrbi zanju, a kaj ko ju ogroža bratec Beni, ki je prava majhna pošast. Megi in Marina morata hitro narediti načrt …

 

slikaČUDEŽNA BOLHA MEGI IN PAPAGAJ SLAVKO
Vedno kadar Megi v trgovini z živalmi, pri rejcu ali v zavetišču zasliši besede: »Ni vam treba nič razlagati, kako naj ravnamo z živalco, saj jih imamo doma že polno hišo« Mi smo res poznavalci in ljubitelji živali!«, se zbudi iz najbolj globokega sna in pade na glavo tudi iz najvišje kletke. Te besede so za čudežno bolho znamenje za preplah! Tako se je zgodilo tudi, ko je dobrodušna gospa kupila papagaja Slavka. Megi se je odločila, da gre z njim.

 

slikaČUDEŽNA BOLHA MEGI IN MUCA ŽIVKA
Megi praznuje 100. rojstni dan in začne delati v živalskem zavetišču. Tam spozna žalostno zapuščeno muco Živko in pogumnega mačka Marka. Kako močno je njuno prijateljstvo? Bosta našla lastnike, kjer bosta lahko živela skupaj?

 

slikaČUDEŽNA BOLHA MEGI IN HRČEK MARJAN
Lena in Pavel sta si strašno želela hrčka. Željo jima je izpolnil Božiček. Takoj ko je prišel v hišo, so se začeli prepiri in hrček Marjan je od strahu pobegnil v svet … Le kdo bo drobcenemu hrčku pomagal v ogromnem prostranstvu sveta?

 

 

  • Dodaj na Twitter
  • Dodaj na MySpace
  • Dodaj na Delicious

Komentarji

Postanimo prijatelji

slika slika slika slika
slika slika slika slika

Bodite obveščeni!

Prijavite se na E-novice Mladinske knjige

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika
  

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.