Cicido

Julij, avgust 2017

Juhu, Cicido je spet tu!

Pojdimo v galerijo

Barve, oblike, vonji, pomeni

Cvetlična tihožitja so lahko prava paša za oči in kot nalašč za likovno raziskovanje z najmlajšimi. Raznovrstne cvetlice na slikah lahko le preprosto opazujemo, skupaj odkrivamo skrite pomene ali pa so otrokom in nam v navdih pri lastnem ustvarjanju.

Groharjeva pomladna slika

Pomlad prebuja vse naše čute, vabi nas v naravo, navdaja nas z novimi ustvarjalnimi idejami. Mi pa vas v marcu vabimo, da si skupaj z otroki ogledate Pomlad in druge slike Ivana Groharja v Narodni galeriji.

Pokukajte v Galovo sobo

V mesecu slovenskega kulturnega praznika lahko skupaj z otroki ponovno prelistate najuspešnejšo galerijsko knjigo Gal v galeriji. Pesnica Svetlana Makarovič in ilustrator Kostja Gatnik sta jo ustvarila leta 1981, v začetku leta 2017 pa smo jo v Narodni galeriji že tretjič ponatisnili.

Pernhartove pokrajine in gradovi

Marko Pernhart (1824‒1871) je bil koroški slikar krajin, ki je mladost preživel ob vznožju Pece, na današnji avstrijski strani. Slikati se je učil ob podpornikih na Koroškem, krajši čas tudi na akademijah na Dunaju, v Münchnu in v Dresdnu. Bil je izjemno delaven slikar, saj je dokončal okrog 1200 oljnih slik in porisal 65 skicirk.

Pogumni vitez sv. Jurij

Oktobra si lahko v Cicidoju ogledamo kip sv. Jurija, delavnico iz gline in nekaj izdelkov otrok.

Pes

V septembrski številki revije Cicido predstavljamo sliko Antona Karingerja Pes ter izdelke otrok na to temo. V Narodni galeriji pa lahko skupaj z otroki poiščete še druge slike, na katerih so upodobljene te živali. Piše Kristina Preininger.

slika

 

Novosti

Pojdimo v galerijo

13. Cici umetnije

 

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.