Cicido

Julij, avgust 2017

Juhu, Cicido je spet tu!

Marčna številka

Naročniki Cicidoja bodo ob marčni številki prejeli darilo: DVD Slon s sedmimi animiranimi filmi.

Lonec – hiša 

Cicido, naslovnica, marec, Maja Kastelic

Lonec je lahko stol, hiša, cvetlična greda … še kaj? Letos naslovnice riše Maja Kastelic.

Vrtec Pri veseli kravi – Pravljica

Cicido, Vrtec Pri veseli kravi, marec, Jelka Godec SchmidtKako je danes zajček siten! Kar zahteva in trmari … Pravljica ga spomni na čudežno besedo. Avtorica zgodb o vrtcu Pri veseli kravi je Jelka Godec Schmidt.

 

Tri luže; Dež

Cicido, Tri luže, Dež, marec, Damijan StepančičPesmi Neže Maurer in Lili Novy sta iz prenovljene antologije pesmi slovenskih pesnic in pesnikov Sončnica na rami, ki je izšla z ilustracijami Damijana Stepančiča.

 

Putka, miška in petelinček

Cicido, Putka, miška in petelinček, marec, A. PeklarLjudsko pravljico o eni delavni in dveh malce bolj lenih živalcah je ilustrirala Andreja Peklar. 

 

Predstava

Cicido, Predstava, marec, M. MančekDuhovito pesem Petra Svetine o veliki predstavi na kahlici je ilustriral Marjan Manček.

 

Čudežno drevo

Cicido, Čudežno drevo, marec, Marlenka StupicaMarlenka Stupica je napisala in naslikala prelepo pripoved o čudežnem drevesu.

 

Pajčji klan; Trampolin iz pajčevin

Cicido, Pajčji klan, Trampolin iz pajčevin, marec, Ana KoširDve pesmi Davida Bedrača o navihanih pajkih je ilustrirala Ana Košir.

 

Najlepša bolezen

Cicido, Najlepša bolezen, marec, Maša KozjekCvilitis, nagaječke in kronično smejalno vnetje je diagnosticiral pisatelj Slavko Pregl, ilustrirala pa Maša Kozjek.

 

Zakaj živijo ovce in pes v prijateljstvu

Cicido, Zakaj živijo ovce in pes v prijateljstvu, marec, Jelka Godec SchmidtBolgarska ljudska pravljica poduči ovce, da psi vendarle niso tako odveč ... Ilustrirala je Jelka Godec Schmidt.

 

Medved

Cicido, Medved, marec, Silvan OmerzuV Cicidoju vsak mesec objavimo tudi novo uglasbeno pesem. Tomaž Habe je tokrat uglasbil Medveda Ivana Cimermana. Rubriko ureja Katja Virant Iršič, ilustriral je Silvan Omerzu. Pesem o lačnem medvedu lahko popestrimo z igranjem na dvojni boben. Fotografijo in navodilo za izdelavo inštrumenta najdete na tej spletni strani. Dva izbora slovenskih otroških ljudskih pesmi najdete na povezavah – Ugani pesmico! in Tingl tongl.

 

Skokec in plenice

Cicido, Skokec in plenice, marec, Ana KoširKako je Skokec spreten! Kar sam pripravi vse za previjanje. Pa ti? Rubrika najmlajše spodbuja k opazovanju, razmišljanju in pripovedovanju. Pripravili sta jo Slavica Remškar in priznana razvojna psihologinja Ljubica Marjanovič Umek, ilustrira Ana Košir.

 

Igrajmo se s Kukujem

Cicido, Igrajmo se s Kukujem, marec, Ana ZavadlavKuku, Mimi in Titi spuščajo gregorčke. Izvemo, za kakšen praznik gre, otrok išče razlike med ilustracijami, spoznava ptice, prepoznava glasove ... Rubriko pripravlja Nataša Bucik, ilustrira pa Ana Zavadlav.

 

Se igram. Mnogo znam!

Cicido, Se igram. Mnogo znam, marecDvanajst strani dodatnih, preprostih nalog z jasnimi navodili za samostojno, zabavno učenje in reševanje. Otrok bo lahko z nalepkami našel odgovor na uganke, dopolnjeval različne naloge, lepil, barval, opazoval, se uril v grafomotoriki, štel itd.

 

Uganke

Cicido, Uganke, marec, Silvan OmerzuŠtiri pomladne uganke nam zastavijo Anja Štefan, Cvetka Sokolov, Mira Voglar in Manica Komanova. Ilustriral je Silvan Omerzu.

 

Vozila – Sodobni potniški vlak

Cicido, Sodobni potniški vlak, marec, ShutterstockMarca v rubriki o vozilih, ki jo pripravlja Marko Jakopič, spoznavamo sodobni potniški vlak. Hu, kako drvi po tirih, hitreje od avtomobila!

 

Cici Vesela šola – Kje je drevo doma

Cicido, Kje je drevo doma, marec, foto ShutterstockVsako drevo ima dom, seveda drugačen, kot ga imamo ljudje. Drevo je doma v gozdu, vrtu, drevoredu, parku, na samem, ob vodi … Prostor si deli z drugimi rastlinami, pa tudi živalmi. Oglej si drevesa v bližnji okolici. Katere ptice gnezdijo na njih? Katero drevo bi bil/a ti? Zakaj tako čutiš? Marčno Cici Veselo šolo je pripravila biologinja Jelka Pogačnik. Knjižnični seznam, ki ga pripravlja knjižničarka Ida Mlakar, najdete tukaj.

 

Gremo delat – Pomlad, pomlad!

Cicido, Gremo delat, Pomlad, pomlad, marecPetra Primc Marko in Nataša Pečko Primc sta tokrat pripravili delavnico, v kateri se naučimo kolažne tehnike in z njo pričaramo svoj pomladanski travnik. Poskusi še ti!

 

 

 

 

 

slika

 

Novosti

Pojdimo v galerijo

13. Cici umetnije

 

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.