Cicido

Julij, avgust 2017

Juhu, Cicido je spet tu!

Majska številka

Kako lepo je maja teči čez razcveteni travnik, poslušati regljanje žabic in ščebetanje ptic, raziskovati gozd ali bližnji park – in seveda prebirati novo številko Cicidoja.

Moja košara je lahko …

Cicido, naslovnica, maj, Maja Kastelic

Kam na piknik? Kamor nas bo odnesla košara! Naslovnice riše Maja Kastelic.

Vrtec Pri veseli kravi – Stoli in miza

Cicido, Vrtec Pri veseli kravi, maj, Jelka Godec SchmidtŽivali so zelo pridne in ubogljive. Le pomena vseh besed še ne razumejo … Avtorica zgodb o vrtcu Pri veseli kravi je Jelka Godec Schmidt.

 

Pika pospravlja

Cicido, Strah in pogum, april, Maša KozjekPika vsak dan kaj išče in njena soba je prava zmešnjava. Zato izumi nov način pospravljanja … Zgodbo Cvetka Zagorskega je ilustrirala Ana Zavadlav.

 

Fižolček in pšenička

Cicido, Fižolček in pšenička, maj, Jelka ReichmanJelka Reichman z ilustracijo poveže pesem Milene Batič Fižolček in pšenička ter pesem Davida Bedrača S psičkom na travniku

 

Kdaj bo deževalo

Cicido, Kdaj bo deževalo, maj, Maša KozjekMihec je kot vreme. Še sreča, da za nevihto vedno posije sonce ... Zgodbo Cite Potokar je ilustrirala Maša Kozjek.

 

Levi čevelj strige Mige

Cicido, Levi čevelj strige Mige, maj, Suzi BriceljPesmi o težavah in užitkih prikupne stonoge je napisala Ana Job, ilustrirala pa Suzi Bricelj.

 

Silni vrabec

Cicido, Silni vrabec, maj, Jelka Godec SchmidtV bolgarski ljudski pravljici tokrat srečamo vrabca, ki z vztrajnostjo doseže svoje … Ilustrirala je Jelka Godec Schmidt.

 

Zgodba o rakih

Cicido, Zgodba o rakih, maj, Andreja PeklarSlikopis z ilustracijami Andreje Peklar nas nauči, da brez složnosti hitro pristanemo v loncu – še posebej raki.

 

Žaba

Cicido, Žaba, maj, Silvan OmerzuV Cicidoju vsak mesec objavimo tudi novo uglasbeno pesem. Patrik Greblo je uglasbil uganko Vojana T. Arharja o žabi. Rubriko ureja Katja Virant Iršič, ilustriral je Silvan Omerzu. Značilno žabje regljanje lahko popestrimo z drgnjenjem lupinic drugo ob drugo. Fotografijo in navodilo za izdelavo inštrumenta najdete na tej spletni strani. Dva izbora slovenskih otroških ljudskih pesmi najdete na povezavah – Ugani pesmico! in Tingl tongl.

 

Se igram. Mnogo znam!

Cicido, Se igram. Mnogo znam, majDvanajst strani dodatnih, preprostih nalog z jasnimi navodili za samostojno, zabavno učenje in reševanje. Otrok bo lahko z nalepkami našel odgovor na uganke, dopolnjeval različne naloge, lepil, barval, opazoval, se uril v grafomotoriki, štel itd.

 

Uganke

Cicido, Uganke, maj, Silvan OmerzuMaja nam uganke zastavijo Žiga Kosec, Slavica Remškar ter Anita Leskovec. Ilustriral je Silvan Omerzu.

 

Vsaka v svoji postelji

Cicido, Vsaka v svoji postelji, maj, Ana KoširZarja bi spala na kavču zraven psičke Bele. A tako vendar ne gre! Rubriko, ki najmlajše spodbuja k opazovanju, razmišljanju in pripovedovanju, sta pripravili Slavica Remškar in priznana razvojna psihologinja Ljubica Marjanovič Umek, ilustrira Ana Košir.

 

Igrajmo se s Kukujem

Cicido, Igrajmo se s Kukujem, maj, Ana ZavadlavKuku, Mimi in Titi raziskujejo morsko obalo. Otrok primerja ilustraciji in išče razlike ter imenuje živali na črko m. Rubriko pripravlja Nataša Bucik, ilustrira pa Ana Zavadlav.

 

Prometna naprava – Kabinska žičnica

Cicido, Kabinska žičnica, maj, ShutterstockTokrat v rubriki, ki jo pripravlja Marko Jakopič, spoznavamo kabinsko žičnico in izvemo, kam vse se lahko odpeljemo z njo.

 

Cici Vesela šola – Živalski rekorderji

Cicido, Živalski rekorderji, maj, fotoV majski Cici Veseli šoli izvemo, katere živali so največje, najtežje, najhitrejše. Postavimo se zraven sinjega kita in se zavemo svoje majhnosti. Ugotavljamo, katera žival je najbolj pisana. Izberemo in primerjamo dosežke treh zanimivih skakalcev: bolhe, kobilice in … pingvina. Nazadnje stečemo na igrišče in skočimo še mi. Cici Veselo šolo je pripravila Jelka Pogačnik. Knjižnični seznam, ki ga pripravlja knjižničarka Ida Mlakar, najdete tukaj.

 

Tu sem doma – Polh

Cicido, Polh, maj, ShutterstockKaj je ponoči zaropotalo na podstrešju? Pika preplašeno prisluškuje. Očka odkrije, da je nočni razgrajač prikupen polh. Rubriko, v kateri spoznavamo živali in različna živalska bivališča, pripravlja biologinja Jelka Pogačnik.

 

Gremo delat – Zasukaj bobenček!

Cicido, Zasukaj bobenček, maj, fotoSami si lahko izdelamo bobenček, ki ne bo paral ušes poslušalcem. Poskusi še ti, zabavno je. Delavnico sta pripravili Petra Primc Marko in Nataša Pečko Primc.

slika

 

Novosti

Pojdimo v galerijo

13. Cici umetnije

 

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.