Cicido

Julij, avgust 2017

Juhu, Cicido je spet tu!

Julijsko-avgustovska številka

Poletni Cicido je obsežnejši, dodan mu je tudi plakat. Lepo se imejte čez poletje, septembra pa se vidimo v jubilejnem, 20. letniku Cicidoja.

Moj kovček je lahko …

Cicido, naslovnica, julij-avgust, Maja Kastelic

Letošnje naslovnice je risala Maja Kastelic. Igrive naloge z motivi z naslovnic pa je vse leto pripravljala Maja Žugič.

Vrtec Pri veseli kravi – Na morju

Cicido, Vrtec Pri veseli kravi, poletna, Jelka Godec SchmidtPrijatelji iz vrtca so šli s kravo na morje. Vsi uživajo, le pujsek je tako siten … Avtorica zgodb o vrtcu Pri veseli kravi je Jelka Godec Schmidt.

 

Dva junaka

Cicido, Dva junaka, Maša KozjekJakec in Roki bosta jeseni že šolarja. Toda vzgojiteljica Majda bo ostala v vrtcu, zato sta zelo žalostna … Zgodbo Branke Jurca in pesem Saše Vegri Miša in hiša je ilustrirala Maša Kozjek.

 

Pika pometa

Cicido, Pika pometa, Ana ZavadlavV prvi zgodbi Cvetka Zagorskega ima Pika težave z metlo, smetišnico in smetmi, v drugi pa si v trgovini izbere genetsko ustrezno punčko ... Ilustrirala je Ana Zavadlav.

 

Palček piskalček

Cicido, Palček piskalček, Jelka ReichmanJelka Reichman je ilustrirala uglasbeno pesem Janeza Bitenca o gozdnem muzikantu.

 

Tudi sombrero je lahko balon

Cicido, Tudi sombrero je lahko balon, Tanja KomadinaZgodbo Darke Kozinc o dečkih, ki sta sicer sorodnika, a ne govorita istega jezika, je ilustrirala letošnja dobitnica Levstikove nagrade za ilustracijo Tanja Komadina.

 

Deževnik

Cicido, Deževnik, Andreja PeklarAndreja Peklar je ilustrirala pesem Vojana T. Arharja Deževnik in pesem Žige Kosca Obisk.

 

Fižolčki

Cicido, Fižolčki, Ančka Gošnik GodecLjudsko pravljico o tem, da so prevelike želje včasih … prevelike, je ilustrirala Ančka Gošnik Godec.

 

Pisani metulj

Cicido, Pisani metulj, Maja ŠubicSlikopis o nadutosti in prijateljstvu na travniku je ilustrirala Maja Šubic.

 

Dovolj za Belo, dovolj za Filipa

Cicido, Dovolj za Belo, dovolj za Filipa, Ana KoširPsička Bela hoče pasje brikete samo zase. A želvak vendarle ne ostane brez posladka. Le pretiravati ne gre … Besedilo je po motivih Zarjine in Lunine tete pripravila Slavica Remškar, ilustrirala je Ana Košir.

 

Uganke in dopolnjevanke

Cicido, Uganke, Silvan OmerzuOsem ugank in dopolnjevank, ki jih rešujemo tudi z nalepkami, je ilustriral Silvan Omerzu.

 

Krokijeve igrarije

Cicido, Krokijeve igrarije, julijDvanajst strani zabavnih, preprostih nalog s prijaznim krokodilčkom Krokijem sta z ilustracijami Silvana Omerzuja pripravili Maja Žugič in Ksenija Marc.

 

Šapa

Cicido, Šapa, Marta BartoljV Cicidoju vsak mesec objavimo tudi novo uglasbeno pesem. Pesem o tački pomagački je uglasbila Katja Virant Iršič. Ilustrirala je Marta Bartolj. Izvedbo pesmi lahko poslušate tukaj. Dva izbora slovenskih otroških ljudskih pesmi pa lahko poslušate na povezavah – Ugani pesmico! in Tingl tongl.

 

Igrajmo se s Kukujem

Cicido, Igrajmo se s Kukujem, julij, Ana ZavadlavPrijatelji se odpravljajo na počitnice. V rubriki, ki jo pripravlja Nataša Bucik, ilustrira pa Ana Zavadlav, tokrat s Kukujem iščemo razlike ter pare prevoznih sredstev, ki se začenjajo na isti glas.

 

Tu sem doma – Bogomolka

Cicido, Bogomolka, julij, ShutterstockAjda in Tin sta opazila nenavadno žuželko, ki je bila videti kot pri molitvi … Rubriko, v kateri spoznavamo živali in različna živalska bivališča, pripravlja biologinja Jelka Pogačnik.

 

Cici Vesela šola – Juhuhu, počitnice

Cicido, Juhuhu, počitniceZadnja Cici Vesela šola v tem letniku je že počitniško razigrana. Ob fotografijah otrok barva ilustracije, spoznava živali na kmetiji in jih oponaša, si ogleda poletne športe ter prepoznava letni čas v naravi in na vrtu. Cici Veselo šolo je pripravila Maja Žugič, ilustracije so delo Lile Prap, letošnje Levstikove nagrajenke za življenjsko delo. Knjižnične sezname, ki jih je vse leto pripravljala knjižničarka Ida Mlakar, najdete tukaj.

 

Katero vozilo – katero kolo?

Cicido, Katero vozilo …, ShutterstockV rubriki, ki jo je vse leto pripravljal Marko Jakopič, smo spoznavali različna vozila, zdaj pa preverimo, kaj smo si zapomnili in kako dobro opazujemo.

 

Gremo delat – Ustvarjanje na skalah

Cicido, Ustvarjanje na skalah, julij, fotoNa skalah ob morju lahko ustvarimo prave male umetnine. Tako kot Brina. Prispevek sta pripravili Petra Primc Marko in Nataša Pečko Primc.

 

Hitra ladjica

Cicido, Hitra ladjica, julij, Jelka Godec SchmidtSami si lahko izdelamo hitro ladjico, raketni avto in košarico. Delavnice je pripravila in ilustrirala Jelka Godec Schmidt.

slika

 

Novosti

Pojdimo v galerijo

13. Cici umetnije

 

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.