Cicido

Julij, avgust 2017

Juhu, Cicido je spet tu!

Januarska številka

Januarski Cicido se poslavlja od starega in veselo vstopa v novo leto. Pokukajmo v številko in si oglejmo, kaj prinaša.

Pod novoletno smrečico

Cicido, naslovnica, januar, Maja Kastelic

Šal in kapa sta lahko tudi okras novoletne jelke. Kako pa jo okrasiš ti? Letos naslovnice riše Maja Kastelic.

Vrtec Pri veseli kravi – Novo leto

Cicido, Vrtec Pri veseli kravi, januar, Jelka Godec SchmidtŽivali bi rade obdarile kravo. Domislijo se imenitnega darila in ga naredijo skupaj … Avtorica zgodb o vrtcu Pri veseli kravi je Jelka Godec Schmidt.

 

Medenjaki

Cicido, Medenjaki, januar, Ančka Gošnik GodecPesnica Anja Štefan in ilustratorka Ančka Gošnik Godec nas posladkata s slastnimi medenjaki ...

 

Kužka je strah

Cicido, Kužka je strah, januar, Peter ŠkerlKoliko strahov se priplazi pred spanjem: od tigra do lovca! Saj malo Izo lahko potolažimo, a vseeno naj na hodniku gori luč. Da se kužek ne bo bal … Zgodbo Maje Lupša je ilustriral Peter Škerl.

 

Angina; Ari v omari

Cicido, Angina; Ari v omari, januar, Ana KoširPesem Saše Vegri razkrije vse lepote angine, v pesmi Davida Bedrača pa po sobi lovimo bele jopice. Z ilustracijo ju je povezala Ana Košir.

 

Zajčkova novoletna zabava

Cicido, Zajčkova novoletna zabava, januar, Andreja PeklarZajček si za svoje prvo novo leto zaželi zabavo. A kje so vsi njegovi prijatelji?! Zgodbo Ambroža Kvartiča je ilustrirala Andreja Peklar.

 

Zakaj je sneg bel

Cicido, Zakaj je sneg bel, januar, Mojca CerjakMojca Cerjak je ilustrirala slikopis Vide Brestove – o skoposti, radodarnosti in najboljšem prijatelju.

 

Zajčkove sanke

Cicido, Zajčkove sanke, januar, Maša KozjekZajček si je čisto sam izdelal sanke. Pa kako hitre so bile! Seveda pa bi bil pujsek z njimi še hitrejši, tako vsaj meni. Skleneta stavo. Zgodbo Anite Leskovec je ilustrirala Maša Kozjek.

 

Sonce

Cicido, Sonce, januar, Silvan OmerzuV Cicidoju vsak mesec objavimo tudi novo uglasbeno pesem. Uganko Mire Voglar je uglasbil Anže Rozman. Rubriko ureja Katja Virant Iršič, ilustriral je Silvan Omerzu. K pesmici pripravimo zvočno predigro in poigro. Izberemo nežno cingljanje zvočnega niza. Fotografijo in navodilo za izdelavo inštrumenta najdete tukaj. Dva izbora slovenskih otroških ljudskih pesmi pa lahko poslušate na povezavah – Ugani pesmico! in Tingl tongl.

 

Igrajmo se s Kukujem

Cicido, Igrajmo se s Kukujem, januar, Ana ZavadlavV rubriki, ki jo pripravlja Nataša Bucik, ilustrira pa Ana Zavadlav, januarja uživamo na snežni strmini ... Otrok išče razlike med ilustracijami, imenuje predmete in prepoznava glasove.

 

Hopka tudi!

Cicido, Hopka tudi!, januar, Ana KoširKako lepo se igra Skokec! Še Hopka poskusi … ojej, ne gre! Rubrika najmlajše spodbuja k opazovanju, razmišljanju in pripovedovanju. Pripravili sta jo Slavica Remškar in priznana razvojna psihologinja Ljubica Marjanovič Umek, ilustrira Ana Košir.

 

Se igram. Mnogo znam!

Cicido, Se igram. Mnogo znam!, januarDvanajst strani dodatnih, preprostih nalog z jasnimi navodili za samostojno, zabavno učenje in reševanje. Otrok bo lahko z nalepkami našel odgovor na uganke, dopolnjeval različne naloge, lepil, barval, opazoval, se uril v grafomotoriki, štel itd.

 

Uganke

Cicido, Uganki, januar, Silvan OmerzuSilvan Omerzu je ilustriral uganke, ki jih zastavijo Anita Leskovec, Vojan T. Arhar in Cvetka Sokolov. Odgovore poiščemo med nalepkami.

 

Tu sem doma – Lisica

Cicido, Lisica, januar, ShutterstockAndraž je v živalskem vrtu videl lisico čisto od blizu. Kako pa živijo lisice v naravi? Rubriko, v kateri spoznavamo živali in različna živalska bivališča, pripravlja biologinja Jelka Pogačnik.

 

Vozila – Parna lokomotiva

Cicido, Parna lokomotiva, januar, ShutterstockV rubriki o vozilih, ki jo pripravlja Marko Jakopič, tokrat izvemo veliko zanimivega o parnih lokomotivah. Lahko pa se zapelješ z vlakom od Jesenic do Mosta na Soči in jo v živo doživiš.

 

Pametno s pametnimi napravami

Cicido, Pametno s pametnimi napravami, januar, Tanja KomadinaPametni telefoni, računalniki, tablice … Pametne naprave so povsod in otrok se z njimi dnevno srečuje. A pomembne so vsebine, do katerih lahko pridemo z njimi. V Cici Veseli šoli raziskujemo, kako v svet, ki ga odpirajo nove tehnologije, čim bolj varno pospremiti otroka. Cici Veselo šolo je pripravila mag. psihologije Martina Peštaj, ilustrirala je Tanja Komadina, fotografirali pa Robert Leskovar, Urša Pušnik, Tinaja Vidner, Marko Kožuh. Svetovalni članek medijske psihologinje mag. Martine Peštaj Zdrav, zadovoljen in medijsko iznajdljiv otrok si lahko preberete tukaj. Napotke in priporočila za uporabo pametnih tehnologij izobraževalno-svetovalnega centra Logout, pa najdete na tej povezavi. Knjižnični seznam, ki ga pripravlja knjižničarka Ida Mlakar, najdete tukaj.

 

Pojdimo v galerijo – Grad ob reki pozimi

Cicido, Grad ob reki pozimi, januar, fotoV likovni rubriki spoznamo sliko Marka Pernharta Grad ob reki pozimi, v likovni delavnici pa ustvarimo pravljičen grad. Likovna rubrika, ki jo pripravljata Kristina Preininger in Silva Karim, letos poveže izbrano umetnino iz Narodne galerije in ustvarjalno delavnico. Več o izbrani umetnini in drugih delih, na katerih so upodobljeni gradovi in so razstavljena v Narodni galeriji v Ljubljani, najdete tukaj.

 

 

 

slika

 

Novosti

Pojdimo v galerijo

13. Cici umetnije

 

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.