Cicido

Julij, avgust 2017

Juhu, Cicido je spet tu!

Aprilska številka

Bliža se ciciveselošolski dan, ko bodo otroci po vsej Sloveniji reševali zabavne vprašalnike in si prislužili pohvalo. Boš med njimi tudi ti?

Dežnik – čolniček

Cicido, naslovnica, april, Maja Kastelic

Aprila bomo odpirali dežnike – a ne samo zaradi dežja … Letos naslovnice riše Maja Kastelic.

Vrtec Pri veseli kravi – Potica

Cicido, Vrtec Pri veseli kravi, Potica, Jelka Godec SchmidtZa veliko noč bo krava pekla potico. Vse živali bodo pomagale – ko bo pečena, celo piščanček … Avtorica zgodb o vrtcu Pri veseli kravi je Jelka Godec Schmidt.

 

Strah in pogum

Cicido, Strah in pogum, april, Maša KozjekMaja je pogumna deklica. Toda samo podnevi. V temi pač nikoli ne veš, ali se skrivajo kje kak volk, čarovnica ali strah. Zgodbo Jane Milčinski je ilustrirala Maša Kozjek.

 

Babičine igračke; Na kolenu

Cicido, Babičine igračke, april, Damijan StepančičPesmi Jožeta Šmita in Otona Župančiča sta iz prenovljene antologije pesmi slovenskih pesnic in pesnikov Sončnica na rami, ki je izšla z ilustracijami Damijana Stepančiča.

 

Mufijeve sanje

Cicido, Mufijeve sanje, april, Marjanca Jemec BožičZgodbo pisateljice Polonce Kovač o ljubkem psičku Mufiju je ilustrirala Marjanca Jemec Božič. 

 

Vrabčkove sanje

Cicido, Vrabčkove sanje, april, Jelka Godec SchmidtBolgarsko ljudsko pravljico o nočni mori in lepšem, četudi bolj sivem vsakdanu, je ilustrirala Jelka Godec Schmidt.

 

Uspavanka

Cicido, Uspavanka, april, Zarja MenartZarja Menart je ilustrirala Uspavanko Ferija Lainščka in Piščančkovo uspavanko Neže Maurer.

 

Škatlica za zob

Cicido, Škatlica za zob, april, Andreja PeklarKam bi shranili zob za zobno miško? Slikopis Katarine Sokač je ilustrirala Andreja Peklar.

 

Polž

Cicido, Polž, april, Silvan OmerzuV Cicidoju vsak mesec objavimo tudi novo uglasbeno pesem. Uganko Anje Štefan o polžu je uglasbil Leon Firšt. Rubriko ureja Katja Virant Iršič, ilustriral je Silvan Omerzu. Pesem o polžu lahko popestrimo z igranjem na strgala. Fotografijo in navodilo za izdelavo inštrumenta najdete na tej spletni strani. Dva izbora slovenskih otroških ljudskih pesmi najdete na povezavah – Ugani pesmico! in Tingl tongl.

 

Se igram. Mnogo znam!

Cicido, Se igram. Mnogo znam!, aprilDvanajst strani dodatnih, preprostih nalog z jasnimi navodili za samostojno, zabavno učenje in reševanje. Otrok bo lahko z nalepkami našel odgovor na uganke, dopolnjeval različne naloge, lepil, barval, opazoval, se uril v grafomotoriki, štel itd.

 

Uganke

Cicido, Uganke, april, Silvan OmerzuAnita Leskovec, Lojze Beltram, Vojan T. Arhar nam zastavijo uganke o živalih. Ilustriral je Silvan Omerzu.

 

Hopka in regrat

Cicido, Hopka in regrat, april, Ana KoširOjoj, Hopki se po tleh raztresejo rože! Kaj bo naredila zdaj?! Rubrika najmlajše spodbuja k opazovanju, razmišljanju in pripovedovanju. Pripravili sta jo Slavica Remškar in priznana razvojna psihologinja Ljubica Marjanovič Umek, ilustrira Ana Košir.

 

Igrajmo se s Kukujem

Cicido, Igrajmo se s Kukujem, april, Ana ZavadlavKuku in Mimi sta na tržnici nakupila različno sadje in zelenjavo. Sta kupila po en par za isto črko? Rubriko pripravlja Nataša Bucik, ilustrira pa Ana Zavadlav.

 

Vozila – Vlaki igrače

Cicido, Vlaki igrače, april, ShutterstockVlaki igrače so všeč otrokom in odraslim. Nekateri jih znajo celo sami narediti! Pa ti, se rad/a igraš z vlaki? Rubriko o vozilih pripravlja Marko Jakopič.

 

Cici Vesela šola – Kaj smo se naučili

Cicido, Kaj smo se naučili, april, foto ShutterstockBliža se ciciveselošolski dan, ko bodo otroci po vsej Sloveniji preizkusili, kaj so se v letošnjih Cici Veselih šolah naučili. 14. aprila bodo uživali ob zabavnih vprašalnikih in si prislužili ciciveselošolske pohvale. Sodeluješ tudi ti? V aprilskem Cicidoju najdeš štiri strani nalog, ob katerih lahko še malo vadiš. Pripravila jih je Barbara Hanuš. Knjižnične sezname, ki jih je vse leto na temo letošnjih Cici Veselih šol pripravljala knjižničarka Ida Mlakar, najdete tukaj.

 

Tu sem doma – Vodomec

Cicido, Vodomec, april, ShutterstockEma lovi ribe v potoku. Pa ni edina, ki potrpežljivo čaka na ribico … Rubriko, v kateri spoznavamo živali in različna živalska bivališča, pripravlja biologinja Jelka Pogačnik.

 

Pojdimo v galerijo – Pomladna slika

Cicido, Pomladna slika, april, foto ShutterstockV likovni rubriki spoznamo sliko Ivana Groharja Pomlad, v likovni delavnici pa naslikamo pomladno sliko, v kateri uporabimo sol. Likovna rubrika, ki jo pripravljata Kristina Preininger in Silva Karim, letos poveže izbrano umetnino iz Narodne galerije in ustvarjalno delavnico. Več o izbrani umetnini si lahko preberete v članku Kristine Preininger tukaj.

slika

 

Novosti

Pojdimo v galerijo

13. Cici umetnije

 

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.