Ciciban

Julij, avgust 2017

Naš ljubi Ciciban je spet tu!

Pojdimo v galerijo

Groharjeve mojstrovine v Narodni galeriji

Letos junija bomo obeležili 150. obletnico rojstva slikarja Ivana Groharja (1867–1911). Naj bo to priložnost, da njegove slike ponovno odkrivamo – tokrat skupaj z otroki.

Po navdih v galerijo

Zakaj je pomembno, da otroke že v zgodnjem otroštvu pripeljemo v galerijo? Na ta način postopoma razvijamo njihovo estetsko dojemljivost in jim privzgajamo odnos do likovne dediščine.

Vesel(ov)e slike

Tokrat vas vabimo, da si v stalni zbirki Narodne galerije ogledate vesele slike Ferda Vesela. Prav gotovo bodo pritegnile tudi vaše otroke, saj je slikar pogosto predstavljal radoživi otroški svet. Rad je imel otroke, občudoval je njihovo spontanost, izvirnost in se učil od njih. Vedno znova se je čudil njihovim pristnim likovnim stvaritvam. Želel je celo pripraviti otroško razstavo v Jakopičevem paviljonu, saj je bil prepričan, da znajo otroci pred vstopom v šolo še prvinsko dojemati in podajati svet okrog sebe.

Pred lovom

V letošnjem letniku Cicibana bomo predstavili nekaj umetnin iz Narodne galerije. Septembra je to slika Jurija Šubica Pred lovom. Piše Kristina Preininger.

slika
 

Novosti

Pojdimo v galerijo

13. Cici umetnije

 


 

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.