Ciciban

Julij, avgust 2017

Naš ljubi Ciciban je spet tu!

Marčna številka

Nova številka Cicibana in darilo za naročnike: DVD Slon s sedmimi animiranimi filmi!

Živa in Vinko

Živa in Vinko, marec, naslovnica, Tanja Komadina

Tudi Živa in njen zmaj Vinko sta se veselo pognala v pomlad. Naslovnico je narisala Tanja Komadina.

Cicibanda – Podli podvig

Cic, Podli podvig, marec, Jelka Godec SchmidtMedtem ko se Sluzavka z omamljeno Cicibando napoti proti goram pred turobno pustinjo, se Sonček zateče po pomoč k medvedki … Avtorja sta Tomaž Tomšič in Jelka Godec Schmidt, ki tudi ilustrira.

 

Mojo mamo so ugrabili vesoljci

Cic, Mojo mamo so ugrabili vesoljci, marec, Suzi BriceljNi druge: mama se je tako spremenila, da so jo gotovo ugrabili vesoljci … Pesem Uroša Marolta je ilustriral Zvonko Čoh.

 

Kaj sva doživela

Cic, Kaj sva doživela, marec, Ana ZavadlavPrvošolka Nika komaj čaka, da pride njen brat študent domov. In če je ta nameraval v soboto in nedeljo počivati, se je pošteno zmotil … Prikupno zgodbo Nataše Konc Lorenzutti je ilustrirala Ana Zavadlav.

 

Vesela jutranja uspavanka

Cic, Vesela jutranja uspavanka, marec, Marjan MančekPesmi Vesela jutranja uspavanka, Odmev in Bumf! so iz zakladnice pesniških oblik Borisa A. Novaka Oblike duha, ki so izšle z ilustracijami Marjana Mančka.

 

Uganke v vesolju

Cic, Uganke v vesolju, marec, Igor ŠinkovecMarčne uganke Ambroža Kvartiča nas odpeljejo v vesolje – in pri tem ostanejo doma ... Ilustriral je Igor Šinkovec.

 

Naš kavč

Cic, Naš kavč, marec, Jure EngelsbergerPoleg ugank objavljamo tudi dve pesmi Ambroža Kvartiča: Naš kavč in Kaj dela. Duhovito ju je ilustriral Jure Engelsberger.

 

Bršljan

Cic, Bršljan, marec, Ančka Gošnik GodecBršljan je ena od zgodb o mali čarovnici Lenčki, ki pozna skrivnosti zdravilnih rož. Druge lahko preberemo v knjigi Polonce Kovač Zelišča male čarovnice – z ilustracijami Ančke Gošnik Godec.

 

Iz knjige pritožb

Cic, Iz knjige pritožb, marec, Zvonko ČohNovi pesmi Andreja Rozmana Roze: prva je o dveh nezadovoljnih bolnikih, druga – Iz železniške kronike – pa o veselem potniku … Ilustriral ju je Zvonko Čoh.

 

Smreka in lipa

Cic, Smreka in lipa, marec, Maja ŠubicSlovenska ljudska o napuhu, ki tokrat govori iz … lipe? Ali morda smreke …? Ilustrirala je Maja Šubic.

 

Oda očetom

Cic, Oda očetom, marec, ŠkerlPesem Ksenije Šoster Olmer je uglasbil Peter Šavli, ilustriral je Peter Škerl. Rubriko ureja Katja Virant Iršič. Sliko in navodilo za izdelavo inštrumentov najdete tukaj. Izbor slovenskih otroških ljudskih pesmi v instrumentalni in vokalni izvedbi ter uganke lahko poslušate na povezavah.

 

Požrešna miš

Ciciban, Požrešna miš, marec, Anka KočevarAnka Kočevar je ilustrirala Tolstojevo Požrešno miš in ljudsko šalo o dveh miših.

 

Zmajska govorica

Cic, Kako ravnati z udomačenim zmajem, marec, Tanja KomadinaZmaji govorijo vse mogoče nenavadne besede … in včasih izdavijo celo HVALA. Piše Majda Koren, ilustrira Tanja Komadina.

 

Tuji jeziki

Ciciban, Tuji jeziki, marec, Vladan NikolićV dveh novih stripih Vladana Nikolića izvemo, zakaj je koristno znati čim več tujih jezikov.

 

Zmorem. Znam. Sama! Sam!

Ciciban, Zmorem. Znam., marec, fotoIgrive naloge za samostojno, zabavno učenje. V sredini revije pa najdete dva plakata.

 

Ime mi je … Metka in Janko

Cic, Janja, marec, Maja KastelicTudi letos rubrika znane in izvirne pedagoginje Tereze Žerdin o imenih prinaša besedne igre, jezikoslovne igrarije, vaje v branju z razumevanjem ... Ilustrira Maja Kastelic.

 

Škrat Zguba in kameleon – Ribji planet

Cic, februar, Jelka Godec SchmidtVesoljski popotniki se izkrcajo na planetu, prekritem z morjem. In pristanejo kar na veliki ribi. A le kje so zdaj? Piše in ilustrira Jelka Godec Schmidt.

 

Metulji monarhi

Cic, Kit grbavec, februar, Maja ŠubicVeč milijonov monarhov se jeseni odpravi na potovanje iz Kanade proti jugu. Vrnili se bodo šele njihovi potomci … Piše biologinja Jelka Pogačnik, ilustrira Maja Šubic.

 

Cici Vesela šola Drevo se spreminja

Cic, Drevo se spreminja, marec, fotoV marčni Cici Veseli šoli skozi vse leto spremljamo drevo. Kaj se dogaja v naravi v različnih letnih časih? Kaj se takrat dogaja z drevesi? Kako drevo ve, kdaj je pomlad in kako se mora spremeniti? Kako se drevesa razmnožujejo? Zakaj se veje z iglicami pozimi ne zlomijo? Na ta in druga vprašanja odgovarja biologinja Jelka Pogačnik, ki je napisala in pripravila gradivo. Knjižnični seznam, ki ga pripravlja knjižničarka Ida Mlakar, pa najdete tukaj.

 

Raziskujmo naravo: Paskal

Cic, marec, foto ZOOMarca spoznamo še enega zanimivega prebivalca ljubljanskega živalskega vrta: kameleona Paskala. Piše mag. biologije Rudi Ocepek.

 

Življenje zvezd

Cic, Življenje zvezd, marec, ilustr. Bojan JurcV članku Andreja Guština izvemo, kako se zvezde rojevajo, živijo in umirajo – izvemo pa tudi, kako vse to vemo … Ilustriral je Bojan Jurc. 

 

Gremo delat – Darilo za starše

Cic, Darilo za starše, marec Petra Primc Pečko in Nataša Pečko Primc nam tokrat pokažeta, kako s fotografijo, kuhinjsko desko in še nekaj pripomočki izdelamo zanimivo darilo.

 

Med Avstrijo in Turčijo

Ciciban, Med Avstrijo in Turčijo, marec, Meta KreseAynur zimskih počitnic ne preživlja na snegu, ampak obišče sorodnike v Turčiji. In že zdaj ve, da nekateri ljudje težko sprejmejo tudi tako drobno razliko, kot je ta, ali imaš na sebi ruto ali ne … Avtorica besedila in fotografij je Meta Krese.

slika
 

Novosti

Pojdimo v galerijo

13. Cici umetnije

 


 

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.