Ciciban

Julij, avgust 2017

Naš ljubi Ciciban je spet tu!

Julijsko-avgustovska številka

Končno: počitnice! In z njimi počitniško obarvani, obsežnejši Ciciban s šaljivim slovarjem, nalogami z nalepkami, posterji ...

»Sladoled po deset«

naslovnica Cic, julij, Igor Šinkovec

V poletni vročini se najbolj prileže sladoled. Na naslovnico Cicibana ga je s sladolednim vozilom pripeljal ilustrator Igor Šinkovec.

Cicibanda – Na barki

Cic, Cicibanda, julij, Jelka Godec SchmidtCicibanda že pluje po morju. Pridruži se jim prijazna delfinka, ki bo kazala pot. Avtorja sta Tomaž Tomšič in Jelka Godec Schmidt, ki tudi ilustrira.

 

Dvigalo spuščalo

Cic, Dvigalo spuščalo, julij, Jure EngelsbergerZabavno zgodbo o trmastem dvigalu je napisal letošnji dobitnik Levstikove nagrade za življenjsko delo Slavko Pregl, ilustriral pa Jure Engelsberger.

 

Nerode na taboru

Ciciban, Nerode na taboru, julij, Jure EngelsbergerTudi pesem o pasteh in čereh taborjenja bo zavihala kotičke ust navzgor: ob besedilu Ambroža Kvartiča in ilustracijah Jureta Engelsbergerja.

 

Čarobna kreda

Ciciban, Čarobna kreda, julij, Peter ŠkerlČarobna kreda lahko izpolni kakšno željo – kot denimo zlata ribica. Četudi le v domišljiji … Zgodbo Maruše Guček je ilustriral Peter Škerl.

 

Pet kužkov išče pravega

Ciciban, Pet kužkov išče pravega, julij, Ančka Gošnik GodecV Cicibanu objavljamo tudi odlomek iz zgodbe Polonce Kovač Pet kužkov išče pravega. Ilustrirala ga je priljubljena ilustratorka Ančka Gošnik Godec.

 

Žabji kralj

Ciciban, Žabji kralj, julij, Suzi BriceljPesem o čarobnem žabjem poljubu je napisal Simon Mlakar, ilustrirala je Suzi Bricelj.

 

Uganke na planin'cah

Cic, Uganke na planincah, julij, Igor ŠinkovecZ ugankami Ambroža Kvartiča in ilustracijo, ki skriva rešitve, se tokrat povzpnemo v hribe.

 

Rastline

Cic, Rastline, julij, Zvonko ČohV poletnem Cicibanu lahko preberemo novo pesem Andreja Rozmana Roze ter zabavno zgodbo Krava, ki jo je pasel Mihec. Obe je ilustriral Zvonko Čoh.

 

Kako z levi

Ciciban, Kako z levi, julij, Anka KočevarKako preživiš, če srečaš leva ali krokodila? Slikopis in šala z ilustracijami Anke Kočevar ponudita tudi rešitev …

 

Mogoče – Nemogoče

Ciciban, Mogoče – Nemogoče, julij, Bojan JurcTrije pasji kakci na pločniku – in trije možni razpleti. Zgodbe za strip je napisala Slavica Remškar, ilustriral je Bojan Jurc.

 

Šapa

Cic, Šapa, julij, Polona LovšinKatja Virant Iršič je uglasbila pesem Mojce Trampuš o prijazni tački pomagački Šapi. Ilustrirala jo je Polona Lovšin. Zvočni posnetek lahko poslušate tukaj (v brskalniku Mozilla Firefox).

 

Ime mi je … Damjan

Cic, Ime mi je … Damjan, julij, Maja KastelicV rubriki znane pedagoginje Tereze Žerdin in ilustratorke Maje Kastelic se tokrat poigramo z Damjanom.

 

Rdeče rakovice

Cic, Rdeče rakovice, julij, Maja ŠubicZ biologinjo Jelko Pogačnik in ilustratorko Majo Šubic sredi poletja odpotujemo na Božični otok in srečamo rdeče rakovice.

 

Koyaa

Cic, Koyaa, Kolja SaksidaPriljubljeni Koyaa znanega ustvarjalca animiranih filmov Kolje Saksida se v poletnem Cicibanu spopade z divjim ležalnikom …

 

Ali veš, kaj je kaj?

Cic, Ali veš …, julij, DemšarŠaljivi slovar za otroke in odrasle z enim pravilnim in dvema napačnima odgovoroma so z ilustracijami Daniela Demšarja pripravili Daniel Demšar, Barbara Hanuš, Marko Jakopič in Slavica Remškar.

 

Zmaj na počitnicah

Cic, Najpogostejše zmajske poškodbe, julij, Tanja KomadinaVinkova noga se je zacelila in z Živo že uživata na počitnicah: v gorah in ob vodi. Piše Majda Koren, ilustrira pa Tanja Komadina. Dodane so poletne naloge z Vinkom.

 

Okamnele živali

Ciciban, Okamnele živali, julij, Jelka Godec SchmidtNovi zabavni nalogi s Cicibando. Pravilni rešitvi si lahko ogledaš tukaj.

 

Škrat Zguba in kameleon – Na plaži

Cic, julij, Jelka Godec SchmidtVesoljska ladjica je s škratom Zgubo, kameleonom, putko Brsko in robotkom Malijem končno pristala na Zemlji. Piše in ilustrira Jelka Godec Schmidt.

 

Misleca

Cic, julij, BucikVse leto smo z Zofi in Platom reševali naloge in krepili različne miselne sposobnosti. Rubriko pripravljata Nataša Bucik in Gregor Bucik.

 

Albinka

Cic, Albinka, foto Rudi ali vnukMag. biologije Rudi Ocepek v poletnem Cicibanu predstavi ljubke bele miške, ki pred našimi očmi zrastejo v samostojne miši.

 

Poletni utrinki

Cic, Poletni utrinki, julijOkoli 12. avgusta ne pozabite opazovati nočnega neba. Zakaj, razkrije Andrej Guštin … Ilustriral je Bojan Jurc.

 

Madeira

Ciciban, madeira, julijS popotnico Nino Kogej odpotujemo daleč stran: na portugalski otok v Atlantskem oceanu – Madeiro.

 

Gremo delat – Ko ustvarja dedek

Ciciban, Ko ustvarja dedek, julij, foto Pečko PrimcDedki in babice pogosto presenetijo z zanimivo zgodbo – ali pa iz preprostih pripomočkov ustvarijo nekaj zanimivega … Poskusi še ti, potrebuješ samo zobotrebce in biček! Delavnico sta pripravili in fotografirali Petra Primc Marko in Nataša Pečko Primc, hitro plastenko je izdelal Maks.

 

Cici Vesela šola Na kolesih in drugače

Cic, julij, Na kolesih in drugačeV Cici Veseli šoli se tokrat pozabavamo z nalogami o vozilih. Povezovali bomo dele in celoto, vpisali prave besede za vozila, si ogledali vozila preteklosti, sedanjosti in prihodnosti ter potovali po železniškem labirintu. Poletno Cici Veselo šolo je pripravil Marko Jakopič. Knjižnične sezname, ki jih je vse leto pripravljala knjižničarka Ida Mlakar, najdete tukaj.

slika
 

Novosti

Pojdimo v galerijo

13. Cici umetnije

 


 

Mladinska knjiga Založba d.d.
Slovenska 29
1000 Ljubljana

E-naslov: info@mladinska.com
Telefon: 01 241 30 00

Postanimo prijatelji!

slika slika slika slika
slika slika slika slika

(c) Mladinska knjiga, vse materialne pravice so last Mladinske knjige.